Total Pageviews

Thursday, 28 May 2015

MASALAH DADAH DI MALAYSIA

STATISTIK JAN-MAC TAHUN 2007
(Nanti akan ada Melayu cakap,tu tahun 2007,sekarang dah tak ramai..tengok je denial syndrome ni nanti)

Menurut kajian Sistem Maklumat Dadah Kebangsaan (Nadi) mendapati bilangan penagih
dadah di Malaysia kini dianggarkan melebihi sejuta orang (Mingguan Malaysia, 01.07.2007).

Profil penagih-penagih yang dikesan bagi tempoh ini adalah 97.91% lelaki, 71.35% Melayu,

72.62% terdiri daripada golongan belia dan majoriti adalah berumur antara 25-29 tahun,

79.56% berpendidikan hingga sekolah menengah (sekurang-kurangnya tamat Tingkatan 3),

91.48% mempunyai pekerjaan (majoritinya buruh am),

55.89% merupakan penagih heroin/morfin,manakala penagih ATS (17.00%), dan, 53.71% mengakui mula terjebak dengan dadah
disebabkan oleh pengaruh kawan

MELAYU JUARA DADAH.NAPE??TAK PERCAYA?

(Tak percaya pergi jadi lembu lahh)

Kos pembiayaan sehari seorang penagih dadah di pusat-pusat serenti dianggarkan bernilai RM12.07 atau RM4405.55 setahun. Ini bermakna kos keseluruhan untuk setiap penagih bagi sepanjang dua tahun di pusat serenti ialah RM8811.10 dan tidak perlu dibayar balik sebagaimana para pelajar yang meminjam daripada MARA, PTPTN dan sebagainya. Kos ini dibiayai sepenuhnya oleh para pembayar cukai yang budiman!

Secara purata sejak 1998 hingga 2004, Agensi Antidadah Kebangsaan (ADK) membelanjakan kira-kira RM90.86 juta setahun untuk program-program pengurusan dan pembangunan yang berkaitan dengan pencegahan, pemulihan dan rawatan dadah di Malaysia.

Dalam bentuk kumulatif ia berjumlah RM636.085 juta iaitu satu jumlah yang cukup besar yang membolehkan sekurang-kurang 2 buah unversiti baru dibangunkan dengan menggunakan peruntukan ini. Jika tidak pun, wang sebanyak ini adalah lebih baik jika dapat disalurkan kepada modal insan-modal insan yang sedang atau bakal menuntut di institusi-institusi pengajian tinggi tempatan dalam bentuk biasiswa. Rasanya ini lebih bermakna dan penggunaan wang tadi terarah untuk aktiviti yang produktif. Hakikatnya inilah jumlah wang yang dibelanjakan kerajaan untuk mengatasi masalah dadah di Malaysia iaitu masalah yang secara majoritinya dilanggan oleh belia Melayu.

Berdasarkan statistik yang dikeluarkan oleh Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM), sejak tahun 1988 sehingga 2005 terdapat 289,763 penagih dadah berdaftar di seluruh negara. Bagi tahun 2005 sahaja terdapat 32,808 orang penagih dadah telah dikesan di mana 53.09% daripada jumlah ini merupakan penagih berulang. 68.10% daripada penagih dadah yang dikesan pula untuk tahun yang sama adalah penagih Melayu.

PERANG SUCI POYOMELAYU

Selagi tidak pupus spesis Melayu yang ingin menjadi Arab,selagi itulah aku tidak akan berhenti menyerang mereka dari semua sudut.Aku tidak akan berhenti mengeji dan mencaci Melayu yang hidup dalam identiti songsang yang memusnahkan masa depan masyarakat.

Ingat,ini perisytiharan perang aku kepada penindasan budaya Melayu dan budaya Nusantara.Perang suci ini tidak akan berakhir selagi wujud Melayu yang tidak punya maruah yg mahu menjadi manusia lain.Dan perang suci ini bertujuan menyelamatkan generasi akan datang dari terus diperbodohkan oleh sekelompok "psychopath" yang mengaku ultra yang menyebarkan nilai nilai keji kedalam masyarakat.

BERSEDIA LAH WAHAI MELAYU.GENDANG PERANG INI AKAN MELEWATI SEGENAP RUANG HIDUP MU.

Wednesday, 27 May 2015

TAJUK LUCAH

Apa nak buat untuk bagi Melayu rajin baca benda ilmiah,bukan sampah?Admin buntu...

Kalau Admin post benda benda berunsur sex atau gambar artis,berpuluh ribu baca.Komen pun cepat je.Adakah perlu setiap bahan ilmiah dimulakan dengan tajuk lucah sebagai mukadimah?

PERTANYAAN PEMBACA : PERGI MEKAH UTK TAUBAT??

Salam Admin

boleh kupas skit pasal melayu dan tanah suci Mekah?
Melayu terlalu taksub mintak doa,taubat(mcm kalau buat kat malaysia ni x diterima)
Kalau percaya Allah di mana2 kenapa terlalu taksub pi mekah
Itu hanya rukun bagi yg mampu....
Ayat pjg2 aku xreti
‪#‎akumelayu‬

Admin Jawap

Benda ni salah faham.Ini mmg salah faham Melayu tentang pembawaan nilai nilai ugama.Selagi Melayu di ajar berpegang dgn sistem "pahala" sebagai suatu komoditi,maka doktrin bertobat atau solat di Mekah lebih byk pahala tak akan luntur daripada otak Melayu.

Aku salahkan ustaz Melayu.Kupasan tentang pahala telah diseleweng sampaikan Melayu jadi selfish dgn pahala yg mereka tak pernah nampak.Sedangkan maksud sebenar pahala membawa pengertian tentang manfaat pada sistem sosial masyarakat.Bukan pahala menggunung utk diri sendiri.Benda ni sangat absurd.Bilangan pahala atau jumlah zikir bagi aku tak pernah wujud dlm Quran atau mana mana ugama.Buktikan pada aku tuhan pernah mengajar untuk melakukan sesuatu bilangan pada ibadat spt berzikir Subhanallah 33 kali.Ada?Confirm takde.Berani bet?

Aku tak percaya solat di Mekah pahalanya 500 kali ganda drp solat di tempat lain.Dan tak masuk dlm waras otak aku berdoa di sana lebih makbul.Kalau beginilah caranya,dah tentu Raja Arab Saudi dan seluruh orang kaya kaya yang mampu ke Mekah akan terpacak sebagai calon awal masuk ke syurga.Orang miskin mcm kita jugak yg lambat masuk syurga.Ntah ntah terus dihumban ke neraka sbb tak cukup 20 biji pahala.

KOD ISTIMEWA SESAMA MELAYU

Engkau perasan tak,Melayu kalau handle kursus atau forum atau apa apa seminar,yang audience dia Melayu dan kafir,dia akan bagi dua set "SALAM" . Satu "Assalamualaikum" dan satu lagi "Selamat Pagi/Petang atau Salam Sejahtera". Nampak tak otak Melayu ni sewel lagi menyewelkan?

Aku perati je macamana Melayu jadi bodoh.Tak lain tak bukan sebab Ustaz Melayu suka Melayu jadi bodoh.Di doktrinkan bahawa salam kepada Melayu mestilah "Assalamualaikum"(salam sejahtera) . Iaitu mendoakan kesejahteraan kepada sesama Melayu Islam.OOO...sama Islam je engkau nak sejahtera??Orang kafir biar mampus tak sejahtera?

Ada jugak Melayu bagi "Salam Sejahtera" kepada kafir slps bagi "Assalamualaikum" kepada Melayu.Hahaha...benda yang sama diulang-ulang 2 kali.Bongok betul Melayu ni.Seolah olah perkataan Arab tu "kod istimewa" untuk Melayu Islam.Orang kafir bagi perkataan Melayu je yang takde nilai.

Engkau nampak tak mcmana set otak Melayu dimanipulasi oleh doktrin "Islam untuk Melayu" ?Bagi Melayu,salam untuk Melayu iaitu "Assalamualaikum" tu ada nilai suci "hanya untuk Melayu dan Islam" . So,salam tu diucapkan dengan roh suci bahawa ianya hanya utk kita sesama Melayu Islam.Ini jugak bermakna salam sebegitu dilarang kepada kafir(yang tidak layak) di doakan kerana "MEREKA KAFIR" . Macam ni ke sikap Melayu? Doa pun nak ber kasta-kasta "hollier than thou" jugak ke?Yang kelakarnya,sesama Melayu engkau kononnya bersalam sejahtera,tetapi sesama Melayu lah yang engkau banyak dengki dan menjahanamkan sesama sendiri.Sejahtera kepala bana!

Ada ustaz Melayu pernah ajar aku untuk jawap salam kafir(yang bagi aku "assalamualaikum") dengan jawapan yang terselindung perkataan laknat . Masa tu aku kecik lagi dan masih poyo.Dan aku percaya bulat bulat...Kalau sekarang dia ajar aku mcm tu,dia tu yang aku laknatkan!

AKU TANYA ADMIN JAWAP

Soalan : "Kenapa kat Msia kerja makin kurang?"

Jawapan : "Sebab pemimpin Melayu memang kurang kerja"

DUIT DUIT DUIT

Sistem saman pesalah trafik ni bagi aku keje bodoh.Dulu ada menteri yg ada beribu ringgit saman tak bayar,sekor pun tak kena hukuman.Mcm puki punya sistem.

Engkau tgk cara uruskan negara.Semuanya berpaksikan duit.Ini semua apa?Kalau duit banyak means engkau boleh beli law.Kan?Bawak laju denda bayar duit,rasuah denda bayar duit,pecah amanah denda bayar duit.Semua asas nya duit.Duit bukan selalunya boleh disiplinkan manusia.

Aku tengok authority mmg suka saman orang,bukan pasal nak disiplinkan community atau society,tapi semata mata pasal duit.Tonggak utama mereka atau KPI mereka ialah penuhkan tabung duit.Duit yg polis atau Majlis Bandaran kutip smua tu pergi mana?Bukan ada program nak cerdik kan masyarakat pun.NONE!

Semua nak duit untuk kepentingan sendiri.Bukan ada gagasan pun utk disiplinkan masyarakat.Sebab tu hidup kat Msia ni poyo.Terlalu banyak masalah yg timbul drp masalah yg boleh diselesaikan.Ini semua berpunca dari otak Melayu.

KONGKEK GLOBAL

Aku tak kisah kalau engkau ada cita cita nak kongkek minah saleh.Aku pun pernah imagine main dengan Britney Spears dan Scarlett Johannson.Bagi aku tu semua normal.

Aku cuma pelik,di waktu engkau ada cita cita global(kongkek minah saleh,minah jepun,minah latino) dan layan porn yg dia org berlakon,kenapa dlm bidang kemajuan engkau takde mentaliti yg sama?Mentaliti nak setanding dengan orang Barat atau Jepun,Korea.Kenapa?

Kenapa engkau takde mentaliti nak jajah mat saleh dgn produk berkualiti atau penemuan teknologi baru atau gagasan gagasan yg bersifat global?Kenapa hanya NAFSU MENGONGKEK engkau yg global,tapi mentaliti engkau masih local dan kampung?

BINCANG UGAMA

Kenapa Melayu takut bincang pasal ugama?Asyik nak tunggu ustaz.Ugama utk semua orang.Bukan untuk ustaz sorang.So apa yang engkau takut nak bincang?Ustaz boleh bertanggungjawap jika engkau jadi bodoh?

KOD ISTIMEWA SESAMA MELAYU

Engkau perasan tak,Melayu kalau handle kursus atau forum atau apa apa seminar,yang audience dia Melayu dan kafir,dia akan bagi dua set "SALAM" . Satu "Assalamualaikum" dan satu lagi "Selamat Pagi/Petang atau Salam Sejahtera". Nampak tak otak Melayu ni sewel lagi menyewelkan?

Aku perati je macamana Melayu jadi bodoh.Tak lain tak bukan sebab Ustaz Melayu suka Melayu jadi bodoh.Di doktrinkan bahawa salam kepada Melayu mestilah "Assalamualaikum"(salam sejahtera) . Iaitu mendoakan kesejahteraan kepada sesama Melayu Islam.OOO...sama Islam je engkau nak sejahtera??Orang kafir biar mampus tak sejahtera?

Ada jugak Melayu bagi "Salam Sejahtera" kepada kafir slps bagi "Assalamualaikum" kepada Melayu.Hahaha...benda yang sama diulang-ulang 2 kali.Bongok betul Melayu ni.Seolah olah perkataan Arab tu "kod istimewa" untuk Melayu Islam.Orang kafir bagi perkataan Melayu je yang takde nilai.

Engkau nampak tak mcmana set otak Melayu dimanipulasi oleh doktrin "Islam untuk Melayu" ?Bagi Melayu,salam untuk Melayu iaitu "Assalamualaikum" tu ada nilai suci "hanya untuk Melayu dan Islam" . So,salam tu diucapkan dengan roh suci bahawa ianya hanya utk kita sesama Melayu Islam.Ini jugak bermakna salam sebegitu dilarang kepada kafir(yang tidak layak) di doakan kerana "MEREKA KAFIR" . Macam ni ke sikap Melayu? Doa pun nak ber kasta-kasta "hollier than thou" jugak ke?Yang kelakarnya,sesama Melayu engkau kononnya bersalam sejahtera,tetapi sesama Melayu lah yang engkau banyak dengki dan menjahanamkan sesama sendiri.Sejahtera kepala bana!

Ada ustaz Melayu pernah ajar aku untuk jawap salam kafir(yang bagi aku "assalamualaikum") dengan jawapan yang terselindung perkataan laknat . Masa tu aku kecik lagi dan masih poyo.Dan aku percaya bulat bulat...Kalau sekarang dia ajar aku mcm tu,dia tu yang aku laknatkan!

KUBUR MELAYU

(Aku nak tanya Melayu,engkau takut ke kubur engkau gelap?Kalau takut,bila mati engkau tanam sebelah rumah engkau,then sambung kabel letak satu lampu kalimantang.Kalau boleh bawak handphone sekali dan charger)

MARI MELAWAT SYURGA & NERAKA

("Ustaz...bape kali ustaz pegi tour ke neraka dgn syurga?Orang kata kat syurga kote manusia tegak tak turun turun.Betul ke?Boleh main seberapa banyak bidadari yg kita nak.Pancut pun tak.Betul ke ustaz?Mintak penjelasan ya Ustaz!")

SEMUANYA DAJJAL

(Serban dan kopiah pun ada bentuk tiga segi tau!)

I SAYANGGGG MELAYU!!

(Tak perlu baca Quran dah ok!.Telan secawan kopi semua ayat Quran masuk dalam perut)

MELAYU AMBIK BERKAT DUIT

(Gambar diambil dari Facebook)
Nape aku tak tau kursus mcm ni wujud.Rugi terlepas ambik berkat duit...hmm.Admin tak pernah merasa pegang duit banyak mcm ni..







KESAN AJARAN MELAYU

We heard about one girl who was traded 22 times, and another, who had escaped, told us that the sheikh who had captured her wrote his name on the back of her hand to show that she was his "property."

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/05/22/islamic-state-burned-a-woman-alive-for-not-engaging-in-an-extreme-sex-act-u-n-official-says/

AMUK?

(Amuk kepala bana hang!Apsal masa Jepun,Belanda,Portugis,British masuk engkau tak mengamuk?smua mitos "kejantanan" Melayu ni mcm cerita Hang Tuah dan Badang je.Mitos utk buat Melayu jadi perasan hebat.Melayu pandai asap kemenyan kan keris je.Kemudian menurun nombor ekor pakai keris kontot yg sakti konon.Puiii!!)


ARABISATION

This is just Arabisation. Our culture — it’s colonialism, Arab colonialism,” Marina told Malay Mail Online in a recent interview here.

“Kaftans are easy to wear. But what happened to our tradition, culture, everything? It’s lost,” she lamented, pointing out that Malay women below 50 generally do not know how to tie the ‘baju kurung’ skirt so that it falls into pleats and makes it easier to walk in.

http://m.themalaymailonline.com/malaysia/article/marina-mahathir-malaysia-undergoing-arab-colonialism

NEGARA KETUANAN MELAYU

(Kebanggaan kita semua!)

PANDAINYA KERAJAAN MELAYU

(Budak genius pun boleh kena kencing.Genius betul pemimpin Melayu.Mcm cibai!)

ASAL USUL BEKAM

(Melayu kalau tak berbekam tak cukup haul jadi Melayu.So pergi lah berbekam cara klasik ni ok!)

PROJEK KUMPUL BULU TERPANJANG

(Satu lagi kejayaan umat Melayu yg boleh dipersembahkan kepada dunia)

Untuk apa kita buat semua ini? Untuk buktikan kepada Amerika, kepada Jepun, kepada England dan seluruh dunia kita hebat membuat sofa terpanjang? Atau kek lapis tertinggi? Atau Jalur Gemilang terbesar?

http://www.themalaysianinsider.com/opinion/nomy-nozwir/article/hentikan-budaya-bodoh-pecah-rekod-terpanjang-terbesar

LANCAP LAH MELAYU!

On the morning of 20th May, she published a Facebook post detailing how the night before, 19th May, while walking towards her car at 9:13PM, after her Japanese language class, she was publicly masturbated at by a Malay guy in his 20's.

http://says.com/my/news/i-am-a-victim-of-a-man-s-public-masturbation-at-ss15-subang-jaya

TANAH MELAYU TAKDE RIBUT PASIR

(So tak perlu lah nak tutup muka)

The ban does not completely forbid the veil in public places, but outlaws it "in specific situations where it is essential for people to be seen" or for security reasons.
"The bill does not have any religious background," prime minister Mark Rutte said.

http://www.express.co.uk/news/world/579427/Islamic-veil-Muslim-burqa-niqab-Islam-Holland-Dutch-prime-minister-Mark-Rutte

CAKAP POLITIK

Cakap pasal politik berbeza dengan cakap pasal parti politik.Ini yg Melayu tak faham
Jadi,tolong faham dan bezakan.

MELAYU BOLEH FIKIR?

(Sapa yg uruskan negara?Melayu atau Lee Kuan Yew?)

BEZA MELAYU DENGAN KAFIR


INTERNATIONAL TO REGIONAL

"Malaysia Airline(MAS),one of the country's biggest government linked companies,will terminate its entire workforce to start afresh as a smaller airline with a regional focus rather than international" - The Star

Hahaha.Lawak Melayu betul.Aku simpati dgn pekerja MAS yg tak expect tragedi ni berlaku.Maklumlah syarikat airline negara.Ini style Melayu uruskan kampeni,dari besar jadi kecik.Dari international jadi regional.Diwaktu yg sama,airline yg boss nya kafir terus maju jaya.Dengar cite dulu MAS pernah beli lukisan harga juta juta.Betoii kaa?

SURAT PEMBACA : MACAM CELAKA!

Oleh : Bukan Melayu

Salam admin.. Saya bg contoh kawan Melayu saya.. Die kerja kilang.. Gaji pon dalam RM900 lbh la.. Bini die suri rumah.. Abis SPM tp laki x bg keje.. Hero melayu la kata kn.. Kira kais pagi makan pagi kais ptg mkn petang la.

Tapi otak Melayu ni lain sikit.. keje nk memonteng je.. lepak hisap rokok.. abis solat jumaat tido dulu pasal dah ada break 2 jam kan.. kene pakai abis2 walaupun x buat apa apa. Pastu balik umah harap bini dh masak lauk sedap.. Perut dh knyang ape lg masuk bilik la..

Lepas beberapa thn member keje kilang lg.. x mampu beli umah.. marah gomen mcm cilake TAPI anak dh tujuh.. Hahaha.. Anak die jd rempit.. hisap gam.. buat jenayah.. sume pasal xde educational background.. Pastu nk salahkn bngsa len amik keje die.. Yg pling best statement die...anak banyak, rezki pun banyak.. sunnah die ckp.. Dalam hati nk lempang tp sabar je la..

"SEMALAM SAYA GIGIT PUTING DIA"

"SEMALAM SAYA GIGIT PUTING DIA"
Diantara berita panas suratkhabar kami esok.Kisah seorang artis lelaki yg tegap sasa yg gemar menjilat dan menggigit puting payudara isterinya setiap pagi.Dapatkan naskhah kami esok!

SURAT PEMBACA : MATA SETAN

Oleh : Wanita Melayu

asalam admin..bole tulis tak pasal lelaki melayu yg kuat nafsu tak gheti jaga mata..kenapa pompuan x bole diberi kebebsan utk pakai papew? pakai tudung singkat kena tatap body...saya pakai tudung labuh pun masih sempat nak tgk aset saya bile angin kuat..mcm setan perangai..xbole nk tunduk pandangan..nak suruh kaum wanita pakai ape utk ditutup? bnyk kali juga jmpa lelaki melayu tanpa segan silu tgk je badan pompuan tak kesah lah pakai ketat ke mcm ustazah ke..mcm tekeluar biji mata..memalukan

PoyoMelayu : Aku tahu mata Melayu ni mmg mata nafsu.Sebenarnya bnda ni x berkait dgn ugama yg Melayu amalkan.Dlm Islam,manusia di ajar utk hormat each other.Tapi dlm budaya Melayu dan Islam,benda ni tak wujud.Dlm Quran bgtau lelaki adalah pakaian wanita dan sebaliknya.Tapi Melayu sudah twist,wanita kena sembah lelaki,kena tutup badan,kena tutup suara sampai semua yg ada pada wanita adalah dosa.Tapi di pihak lelaki tak perlu buat apa apa.Ini lah penindasan jantina yg diajar kpd Melayu oleh ustaz Melayu.So benda ni dah berakar umbi.Nak buang agak susah.Cuma Melayu kena belajar byk lagi pasal moral.Itu saja.

KUBUR SEBELAH RUMAH

Aku nak tanya je.Engkau kata engkau sayangkan family.Kenapa bila family mati,kita tak tanam kat kawasan rumah sendiri(bagi yg ada tanah).Jika ada undang-undang tak boleh tanam kat rumah sendiri(jika ada),kenapa engkau tak lawan?Atau engkau yang takut hantu?Lagipun tak payah nak bermunafik setahun sekali pergi kubur buat muka sedih.ok?

CAKAP ORANG POLITIK SEMUANYA TIPU SEHINGGALAH DIBUKTIKAN BENAR

Ada banyak pembaca yang mintak aku ulas pasal politik.Sebenarnya aku dah banyak kali bgtau yang aku tak berparti.Sekarang aku memang non partisan.Tapi jangan fikir aku tak tahu pasal politik.Aku dah 6 kali mengundi.So jangan nak temberang dengan aku pasal politik.

Dulu aku memang taksub dengan parti Islam.Ini zaman jahiliah aku.Dan aku memang dari dulu benci parti yang berasaskan bangsa.Pada suatu malam,aku bermimpi didatangi oleh seekor ustaz berjambang lebat berserban hijau yang mengatakan dalam mimpi aku itu bahawa parti Islam sebenarnya sama poyo mcm parti Melayu.So,bermula dari situlah aku jadi non partisan.

Kalau nak komen pasal parti,semua parti ada masalah.Masalah Melayu cuma satu,TAKSUB PARTI POLITIK.Itu saja masalah Melayu dalam politik.Selagi engkau tak berani kritik Najib sebab dia Melayu atau kritik Hadi sebab dia Tok Guru,atau sokong Cina sebab dia buat benda yang betul..hidup engkau tak akan berubah.So Fuck Off you Moron!!

Engkau kena argue everything.Kalau boleh engkau kena ada sikap “CAKAP ORANG POLITIK SEMUANYA TIPU SEHINGGALAH DIBUKTIKAN BENAR” . Ini baru sikap yang betul terhadap orang politik.Buat masa sekarang,aku tengok Melayu hanya jadi lembu politik.Mereka masuk politik bukan sebab mereka ada niat utk “MENGUBAH” masyarakat,mereka cuma berniat untuk “MENGUBAH” diri mereka sendiri.

Selagi pemimpin yang engkau pilih tak berani melawan ketua parti mereka KERANA RAKYAT,disaat itu yakinlah engkau bahawa ketua/wakil rakyat yang engkau pilih itu sebenarnya hanyalah seekor keldai yang layak membawa barang diatas belakang.Mereka bukan wakil engkau.So,engkau kena faham dimana stand engkau dalam politik.Selagi engkau fikir stand engkau hanya kepada parti,lebih baik engkau type macam ni kat google...

“Anal Sex + Sex With Animal”

Kemudian fokus...sambil tangan masuk dalam kain pelikat...

SURAT PEMBACA : UGAMA LAIN TU SETAN

Oleh : Kiyai Melayu
Bro~ sorry tgur...Page cmnie hanya menjatuhkan maruah orang mlayu kita perlu ke ko heboh keaiban sedara sndri?~ ko bkn mlayu ke?~ klo ko nk tau la kan~ orang mlayu islam jd sbgini twu sbb apa?? Sbb musuh utama islam...iaitu syaitan..syaitan sntiasa dgn org islam~ sbb nk mnjtuhkan islam...ko pnh dngaq agama len cmnie?~ sbb apa?? Sbb xdak syaitan kt depa~ sbb depa dh mmg 1 geng setan..agama Islam je yang semangat lawan setan sampai hari kiamat~!!! Think positif la bro~! Be matured skit~!

GERAK GERI

Sarjan : "Tuan,kami baru terima laporan berlaku nya rompakan di Cheras.Rompakan bersenjata Tuan!"

Inspektor : "Baiklah,kerahkan anggota kita untuk bergerak skrg"

Sarjan : " Baik Tuan,kami menurut perintah"

SOALAN : DALAM DRAMA MELAYU APAKAH SKRIP SEBEGINI BOLEH DI DENGAR?

A. Gerak Geri
B. Gerak Tari
C. Gerak Poco Poco
D. Gerak Geli Geli
E. Gerak Sorong Tarik

SEMUANYA MAKAN RASUAH?

Kenapa Polis/Imigresen/JPJ/Kastam/Majlis Daerah dan almost semua badan penguatkuasa di Malaysia dikaitkan dengan rasuah?Hampir keseluruhannya Melayu.

Ini perspektif masyarakat umum.Kalau tak percaya,tanya 10 orang kawan engkau,pernah dengar cerita rasuah spesis yg diatas?Aku yakin 8/10 mengaku pernah dengar,pernah bagi atau pernah tengok.

Engkau selesa ke budaya dan perkara keji sebegini wujud?Atau engkau pun seronok boleh kow tim?Engkau kena fikir kesan yg lebih besar.Bukan pasal engkau sorang saja.Kesan pada sistem masyarakat tu sendiri engkau kena fikir.

Benda ni kena mula dgn diri engkau.Engkau kena ada moral obligation kpd masyarakat.Jangan selfish sangat.

HAJI MABUR

(Haji Macam Jubur)

Keterangan : Haji Mabur bertentangan dengan Haji Mabrur iaitu haji yang dilaksanakan dengan penuh khusyuk dan keinsafan.Apabila kembali ke tanah air,mereka akan menjadi manusia lain yang lebih baik dan agung moralnya.

Sementara Haji Mabur adalah gelaran kepada Melayu yang pergi ke Tanah Suci Mekah dengan niat untuk mendapat gelaran haji semata mata.Apabila kembali ke tanah air,mereka hanya tahu memakai kopiah atau songkok atau jubah,berperwatakan alim,tetapi mengguanakn title Haji untuk melakukan penyelewengan,kezaliman,penindasan dan penipuan.Haji sebegini juga seperti biasa sukakan sex dan bercita cita kawin lebih dari satu.

SURAT PEMBACA : MELAYU OTAK HITAM PUTIH

Aku perhatikan, salah satu ciri otak melayu ialah minda kita ada dua warna jer. Hitam atau putih.
Kalau dlm drama, kalau heroin tu mesti baik, cantik, selalu berkorban, takde cacat cela. Putih berseri karakternya.

Kalau jahat pulak, mesti dengki, busuk hati, penipu, derhaka, kaki mabuk etc. Pendek kata karakter yg hitam legam.

Padahal dalam real life, mana ada sempurna baiknya. Yg jahat pun, ada ciri kebaikannya.

Sebab tu kalau ada perempuan tak bertudung ajak pada kebaikan, walaupun betul dia cakap, melayu tak akan terima. Akan keluarlah statement 'Alah. Cakap byk. Tutup kepala. Tu dulu baru nak cakap agama'. Sebab : hanya karakter sempurna jer yg boleh nasihat org. Padahal hadith bagitau 'Agama itu nasihat' tak kira lah samada kamu sempurna ke tidak.

Oooi melayu. Cuba kita muhasabah diri kita. Sempurna sgtkkah kita? Jangan lah syok sendiri.

CARA MELAYU BUAT PROJEK

Melayu A kpd Melayu B : "Nah ni projek 100 juta"
Melayu B kpd Melayu C : "Nah ni projek 50juta"
Melayu C kpd Melayu D : "Nah ni projek 25 juta"
Melayu D kpd Melayu E : "Nah ni projek 10 juta"
Melayu E kpd Melayu F : "Nah ni projek 5 juta"

3 bulan kemudian bangunan runtuh menyembah bumi.

"SLOW SIKIK...JANGANG JADI BODO SANGAK"

Aku rasa di negara Melayu ramai ini sajalah paling banyak kes kereta langgar pondok tol.Lagi dekat dengan tol,Melayu lebih laju dan memecut.Mungkin patut letak billboard gambar ustaz kesayangan mereka dengan caption

"SLOW SIKIK...JANGANG JADI BODO SANGAK"

berdekatan dengan pondok tol,so mereka akan patuh dengan suruhan ustaz.Amacam?

PIMPINAN MELAYU ADA MARUAH?

Engkau baca pasal human trafficking camp yg jumpa kat border Msia-Thai(Wang Kelian)?Mesti engkau tak baca sbb sibuk baca kisah artis...kan?Tu sebab jadi bodoh.

Aku nak tunjuk perangai Melayu.Supaya engkau tau aku bukan ckp merapu.

Ni aku translate dari The Star

"Awal bulan ini,apabila kem perhambaan manusia dan kubur besar ditemui di Selatan Thailand,ada pihak yang mengatakan perkara tersebut juga akan ditemui di Msia.Tetapi PIHAK BERKUASA MSIA MENAFIKANNYA.

Nafi???Tengok!!.Bila kantoi mana nak letak muka?

Satu lagi...

Seorang pegawai mengesahkan bahawa kem ini telah ditemui pada bulan Nov tahun lepas.Tetapi beliau pelik kenapa BARU SEKARANG IANYA DIBERITAHU KPD UMUM.

Engkau nampak style Melayu?

Satu lagi..

Laporan Pemerdagangan Manusia Tahun 2009 dari Jabatan Negara Amerika telah melontar Msia ke aras 3.Aras 3 ialah untuk kategori NEGARA YANG TIDAK PATUH PIAWAIAN MINIMUM AMERIKA SYARIKAT BAGI AKTA PERLINDUNGAN MANGSA PEMERDAGANGAN ORANG.

Nampak?Pimpinan Melayu ni ada maruah tak?

Engkau pergi baca paper betapa teruknya negara kita bersekongkol dengan kes kes human trafficking ni.Kalau tak mau baca baik jadi lembu.Malas aku nak cerita lebih!

FIKIRLAH MELAYU

Aku yakin Melayu tak boleh berniaga sebaik Cina.Full Stop.Lupakan.So,kalau engkau tau engkau tak mampu berjaya dlm bisnes,cuba berjaya dlm bidang lain.Jangan susahkan masyarakat.Masalah skrg,Melayu mampu untuk tak berjaya dlm semua benda.Apa masalah Melayu sbnrnya?

Kalau engkau tak boleh bisnes,sekurang kurangnya engkau jadi pegawai penguatkuasa/polis/kastam yg jujur,amanah,cekap dan tak mkn rasuah.Kalau engkau jadi Doktor,jadilah doktor yang disebut sebut sebagai Doktor yg dihormati kerana akhlak yg baik.Kalau jadi Ustaz,jadilah Ustaz yg zuhud yg mengambakan diri utk manusia,bukan yg hidup mewah kerana jual nasihat basi.Kalau jadi pemimpin,jadilah pemimpin yg kerja utk rakyat,bukan yg lepak di lobi hotel atau jilat kaki tok guru.Kalau jadi Cikgu,jadilah Cikgu yg sayangkan murid murid dgn penuh tanggungjawap.Kalau jadi Nurse,jadilah Nurse yang dipandang sbg Nurse yang penuh komited.Takkan benda mcm ni pun Melayu tak boleh buat.

Engkau tak suka ke kalau di Msia ni orang kenal Melayu sbg satu spesis terhormat.Bukan sbb kaya harta benda,tapi sebab ada value,ada prinsip dan ada jati diri.Engkau kena ada pride bila engkau buat sesuatu yang baik dan mulia.Dan engkau kena rasa bersalah bila buat benda yg keji,walaupun di belakang manusia lain.

DRAMA MELAYU

SOALAN PEMBACA :

"Drama tv Malaysia skrg, pompuan yg bertudung selalunya mesti alim lembut sopan santun jujur. Pompuan yg x bertudung selalunya mesti jahat dengki sombong curang.Tapi, bila di alam realiti, lain pula ceritanya."

Apa pendapat Admin?

PELAJARAN UTK MELAYU HARI INI

Pelajaran untuk Melayu hari ni.Bila berada di atas jalanraya,sila ingat bahawa jalanraya bukan milik emak bapak engkau.So..

SILA BERATUR,BERHEMAH DAN INGAT BAGAIMANA JIKA YG DILANGGAR ITU ADALAH ADIK POMPUAN ATAU KAKAK ATAU EMAK ENGKAU SENDIRI.
Buat exercise ni selama 3 bulan.Tengok hasilnya macamana.Itu saja dulu.

GENERASI GAMPANG

Dari segi maksud,Islam ni ugama damai.Tapi hidup Melayu kucar kacir.Tak pernah aku tgk Melayu cintakan kedamaian.Mereka tak peduli pun pasal pencemaran bunyi,pencemaran alam dan pencemaran bau.Mereka juga suka membuat kacau bilau.Tak boleh berdisiplin,tak patuh undang-undang dan tak gentleman.

Benda ni byk kali engkau dengar aku berleter sebab hari hari aku tengok ianya berlaku.Aku akan terus bercakap sampai aku tak boleh bercakap lagi.
Aku masih kelu,x tau dimana "connection" Melayu dengan Islam yg damai tu.Takkan aku nak suruh Melayu jadi kafir baru mereka boleh bertamadun.Aku meletakkan beberapa pihak sbg sumber benih benih manusia Melayu mengalami kegagalan.

1.Sistem pendidikan sekolah Melayu(termasuk adanya sekolah berunsur ugama)
2. Ustaz Melayu
3. Ibu bapa Melayu
4. Media Massa Melayu
5. Kerajaan dan parti-parti yang ramai Melayu.

Puak puak diatas ni bertanggungjawap melahirkan generasi Melayu gampang yang tak tahu cintakan alam,cintakan peradaban,cintakan ilmu dan cintakan kemanusiaan.Generasi gampang ni membesar dalam suasana cintakan huru hara,anarkis,selfish,corrupted soul.Mereka hidup dgn memuja kebodohan dan pemimpin gampang sama spt mereka.Mereka cintakan ketidakstabilan masyarakat dan perhambaan.Mereka bencikan suasana intelektual dan hidup memuja nafsu.Inilah yg berlaku skrg dan akan diteruskan selagi Melayu hidup dlm kepompong yg ada skrg.

NEGARA "JANJI MELAYU"


Di negara Melayu ni,hari hari ada saja berita eksiden.Macam kalau takde eksiden,itu bukan jalanraya.Member aku duduk di satu bandar di Eropah,katanya dalam surat kabar jarang ada berita eksiden atau berita pembunuhan.Apa ke babi orang Malaysia ni suka mampus cepat??

Aku pelik sbb Malaysia ni negara mundur,kenapa org org dia nak laju?Kalau di Jepun lojik jugak orang nak laju sebab mereka punctual.Tapi di negara "Janji Melayu" ni,bukan hebat mana pun kemajuan.Keretapi pun slow giler.So orang orang yang laju ni semua nak pergi mana sampai engkau eksiden hari hari.Babi betul!

ADMIN BUNTU

Apa nak buat untuk bagi Melayu rajin baca benda ilmiah,bukan sampah?Admin buntu...
Kalau Admin post benda benda berunsur sex atau gambar artis,berpuluh ribu baca.Komen pun cepat je.Adakah perlu setiap bahan ilmiah dimulakan dengan tajuk lucah sebagai mukadimah?

PERTANYAAN PEMBACA : PERGI MEKAH UTK TAUBAT??

Salam Admin
boleh kupas skit pasal melayu dan tanah suci Mekah?
Melayu terlalu taksub mintak doa,taubat(mcm kalau buat kat malaysia ni x diterima)
Kalau percaya Allah di mana2 kenapa terlalu taksub pi mekah
Itu hanya rukun bagi yg mampu....
Ayat pjg2 aku xreti
‪#‎akumelayu‬

Admin Jawap

Benda ni salah faham.Ini mmg salah faham Melayu tentang pembawaan nilai nilai ugama.Selagi Melayu di ajar berpegang dgn sistem "pahala" sebagai suatu komoditi,maka doktrin bertobat atau solat di Mekah lebih byk pahala tak akan luntur daripada otak Melayu.

Aku salahkan ustaz Melayu.Kupasan tentang pahala telah diseleweng sampaikan Melayu jadi selfish dgn pahala yg mereka tak pernah nampak.Sedangkan maksud sebenar pahala membawa pengertian tentang manfaat pada sistem sosial masyarakat.Bukan pahala menggunung utk diri sendiri.Benda ni sangat absurd.Bilangan pahala atau jumlah zikir bagi aku tak pernah wujud dlm Quran atau mana mana ugama.Buktikan pada aku tuhan pernah mengajar untuk melakukan sesuatu bilangan pada ibadat spt berzikir Subhanallah 33 kali.Ada?Confirm takde.Berani bet?

Aku tak percaya solat di Mekah pahalanya 500 kali ganda drp solat di tempat lain.Dan tak masuk dlm waras otak aku berdoa di sana lebih makbul.Kalau beginilah caranya,dah tentu Raja Arab Saudi dan seluruh orang kaya kaya yang mampu ke Mekah akan terpacak sebagai calon awal masuk ke syurga.Orang miskin mcm kita jugak yg lambat masuk syurga.Ntah ntah terus dihumban ke neraka sbb tak cukup 20 biji pahala.

Tuesday, 28 April 2015

Melayu Mencari identiti Baru - Bhg 2

MELAYU MENCARI IDENTITI BARU

Bahagian II

Pada asalnya, perlembagaan negara dibina atas nilai-nilai sekular. Melayu elit didikan British yang memerintah sepeninggalan British itu semuanya Melayu sekular. Ini memberi peluang pada kebangkitan parti Islam untuk memenangi hati golongan konservatif. Percakaran ini berterusan, dalam mana dua jenis Melayu ini berebut sokongan Melayu. Berdekad lalu kita mula menyaksikan Islamisasi yang lahir dari golongan pemerintah. Maka sekarang wujud dua golongan Islamis. Agenda mensinonimkan Melayu dan Islam diteruskan.

Ini memberi kekebalan kepada Melayu. Kalau Melayu dikritik, maknanya Islam juga digugat. Tidak semena-mena institusi diraja juga digugat. Pemomokan ini dimain-mainkan oleh golongan pemerintah dan kadangkala politikus pembangkang sendiri. Kadang kau melihat pemerintah begitu Islamik dan kadangkala sebaliknya. Benda ni bermusim. Semuanya ditentukan oleh arah angin undi Melayu.

3 R : race, royalty and religion menjadi kad kuasa bagi elitis Melayu. Orang miskin Melayu digunakan dengan memainkan sentimen mereka, menanam dalam-dalam 3R ini sebagai jati diri mereka. Sedangkan mereka terus dipijak dari sudut ekonomi. Musuh-musuh dalaman dicipta untuk mengekalkan kesatuan Melayu (dalam erti kata lain merebut undi Melayu), di balik slogan-slogan palsu integrasi perkauman, kaum Melayu terus dilaga-lagakan dengan bangsa lain dan agama lain, untuk mencipta ketakutan dalam diri Melayu. Sedangkan Melayu elitis bersekongkol dengan Cina elit dan India elit mengaut hasil untung negara.
Bersambung.

Melayu Mahu Masuk Syurga

Melayu, tak salah kau nak masuk syurga. Kalau kau nak masuk neraka jahanam sekalipun, itu memang lantak kau. Hampir semua agama ada konsep buat baik balasannya baik. Mereka ada versi balasan masing-masing. Tapi balasannya tu macam mana mungkin terpulang pada persepsi si pembuat baik sebenarnya.
Bagi Melayu, kalau orang 'kapir' buat baik perbuatannya sia-sia. Perkataan 'sia-sia' yang digunakan Melayu ni memang menarik bila kau amati. Bila kau tanya betul-betul Melayu ni, tahu lah kau bahawa sia-sia tu maksudnya tak dapat masuk dalam akaun pahala, dan tak dapat masuk syurga. Muslim di seluruh dunia ada pemahaman yang lebih baik pasal istilah buat baik, niat pelaku dan hasil kebaikan tadi, malah arah tuju pelaku setelah kematiannya.Tapi kau kena faham. Quran diturunkan kepada Melayu. Islam lahir di kalangan Melayu.

Melayu selalu ada interpretasi sendiri tentang agama. Tak kan ini pun kau tak tahu?
Sidang Melayu sekalian. Orang yang selalu berbuat baik tak kira agamanya apa, orang sekeliling akan menghormatinya, meneladaninya, mahu berbuat baik sama atau lebih, malah akan membalas juga perbuatan baik pelaku pertama tadi. Ini selanjutnya melahirkan persekitaran yang lebih baik, masyarakat yang lebih baik. Cuma kau perlu ingat baik buruk itu subjektif, ia mengikut masyarakat yang mana kau hidup di dalamnya. Dalam masyarakat majmuk negara, penting untuk buka minda tu lebih sedikit. Dalam keadaan macam ni pun, common sense dan moraliti universal sentiasa wujud maka janganlah gelabah, Melayu.
Orang ke syurga atau tidak, bukan urusan Melayu. Bila Melayu nak faham benda ni? Esen perbuatan baik adalah supaya manusia itu sedar kemanusiaannya, menolong diri dan membantu manusia lain. Perbuatan sebegini tidak pernah sia-sia. Tamadun manusia terbentuk dengan kerjasama umat manusia. Kau mampu hidup sekarang ni pun sebab dunia belum betul dihancurkan lantaran wujudnya kerjasama orang terdahulu dan orang di sekeliling untuk menjaganya. Selagi kau hidup di dunia, hargai nilai-nilai ini. Jangan sibuk orang masuk mana lepas mati. Bukan urusan kau, Melayu.

Ya, berbuat baik itu sendiri pun, tidak semestinya suruhan agama semata. Manusia ada akal rasional, ada kesedaran kendiri, ada emosi yang melahirkan sifat belas kasih, digabung dengan akal fikiran yang membuat mereka saling menghormati sesama sendiri.

Melayu Mencari Identiti Baru - Bahagian 1

Bahagian 1

Melayu dalam era pencarian identiti baru.

Memang, identiti masyarakat berevolusi sejajar dengan perkembangan persekitaran. Ini juga sering didorong gagasan politik penguasa, yang lazimnya bermotifkan ekonomi. Gagasan ini akan didokong golongan akademia kerajaan, penggubal polisi sosial, ekonomi, pendidikan, badan otoriti agama sampailah ke macai-macai murahan sayap kanan yang berdemo sambil pakai rayban pasar malam dan baju polo, yang biasanya tak tahu menahu urusan atasan, dan didorong emosi dan imbuhan wang yang seciput. Emosi golongan macai ini dipergunakan sebaik-baiknya oleh golongan yang lebih licik dan cerdik daripada mereka. Mereka sendiri pun seakan tidak sedar yang mereka tertindas dari sudut ekonomi. Kalau mereka sedar pun, mereka tidak sedar siapa penindas. Cara mudah menggunakan mereka adalah mencipta 'musuh-musuh' untuk mereka perangi. 'Musuh-musuh' ini walaupun seringkali berguna pada kerajaan dalam masa-masa tertentu mereka perlu dikambing hitamkan atau diperangi, dan mereka tidak dapat diperangi secara terang-terangan. Kalau kau pernah main catur, faham lah kau apa fungsi 'pawn'.

Penting untuk penguasa mempergunakan 'bangsa' majoriti. Suku-suku serumpun ini yang asalnya punya keunikan tersendiri dibentuk menjadi satu, menjadi sebuah bangsa untuk menguatkan kepentingan ekonomi golongan yang memerintah mereka. Diseragamkan ke atas mereka akan agama, bahasa, cara pandang dunia, tradisi dan nilai-nilai tertentu yang dimana kadangkala kesusasteraan pun dimanipulasi untuk tujuan penyeragaman tadi. Ianya tidak dikerah tapi berlaku secara gradual dan halus. Lama-kelamaan cara berfikir bangsa ini pun sudah ada keseragaman. Nampaknya serba indah seolah-olah suku-suku ini ada kesatuan, dan bukankah kesatuan ini bagus?

Tapi wujud persoalan, mereka ini disatukan demi siapa? Kenapa setelah disatukan pun majoriti mereka kekal ketinggalan dari sudut pendidikan dan ekonomi? Kenapa kekayaan terus berpaksi pada golongan elit di antara mereka? Jurang miskin kaya antara anggota bangsa yang dibentuk ini pun bukan sedikit.
Setelah suku-suku ini disatukan menjadi satu bangsa besar, mereka masih digula-gulakan dengan hiburan picisan dan digugat dengan masalah-masalah yang sebenarnya bukan masalah mereka pun. Autoriti dan jentera politik pembangkang kedua-duanya bermain tarik tali memperbodohkan bangsa ini yang terus-menerus layu, paranoid, hostile, dan kekal gagal diperkasakan dari sudut ekonomi.

Bersambung.

Melayu Mudah Terpesona

Kalau engkau nak cuba tipu Melayu dengan berkesan,engkau guna terma terma Arab.Kalau nak jual daging babi sekalipun,kau tulis pada bungkus babi tu Wal Khinzir Halalan Toiyiban.Make sure tulisan Jawi.Kalau tin Carlsberg tulis Jawi,Al Araki Wal Nikmati..aku percaya Melayu akan beli dan minum bertin tin.Melayu pantang nampak tulisan jawi,disangka semuanya halal dan Islamik.Kalau nak jual insuran atau hire purchase,syarat-syarat perjanjian pun gunakan terma Arab.Al Mudhoroboh Wal Gila Babas,Al Bai Bitaman Ajil Wal Bhai Bitamin Ajal,kemudian kau gunakan serba sedikit kata kata manis spt Insyaallah,Masyaallah,Alhamdulillah,Bismillah bila bercakap..nescaya engkau boleh buat sale.Kalau lagi baik,gambar bisnes kad engkau tu letak muka engkau pakai kopiah,baju putih.Kalau engkau ada janggut,simpanlah janggut.Ini utk aksesori engkau berniaga tau.Insyaallah ramai lah engkau dapat pelanggan Melayu.

Aku pernah pergi dengar ceramah pasal Takaful,semuanya nak di labelkan dengan bahasa Arab.Padahal boleh je dipanggil dengan Bahasa Malaysia yang lebih mudah.Aku tengok jadi satu masalah kepada pendengar apabila engkau kena belajar faham makna Arab,padahal yang sepatutnya engkau faham ialah konsep dan pelaksanaan.Melayu ni bangsa kulit.Suka betul dengan hiasan luaran.Yang isinya mereka tak pentingkan.

Penyatuan Melayu..Hanya Ilusi Lembu

Engkau pakai Viva,anak wakil rakyat Melayu pakai Bentley,Lamborghini.Engkau duduk rumah sarang merpati 900 sq ft,menteri dan ahli parlimen serta korporat Melayu duduk banglo dan mansion harga 3 juta.Engkau ingat mereka nak bersatu dengan engkau atas nama Melayu???Bodoh betul Melayu.

Helo Melayu...
takde manusia nak bersatu atas nama bangsa.Ada ke org kaya Melayu yg drive BMW X6 dtg rumah engkau ajak engkau minum kat Mont Kiara sebab rasa nak bersatu atas nama Melayu.Puiii!.Bullshit lah kalau ada.

Jadi,penyatuan Melayu ni ilusi saja.Engkau Melayu jgn jadi bodoh.Manusia bukan tengok pada kulit engkau untuk bersatu.Melayu kaya akan berkawan dgn Cina kaya dan India kaya.Melayu miskin jgn pasang angan angan nak berdamping dgn Melayu kaya sebab kau kongsi nama Muhammad atau kau kongsi satu tuhan.Pundek lah!!.

So Melayu engkau kena sedar diri lah sikit.Manusia hanya bersatu atas kelas pengguna dan kapitalis,buruh dan bangsawan.Ini engkau kena paham.Benda ni senang je kalau engkau nak berfikir.Kalau engkau malas baik engkau jadi lembu atau tapir.

Manusia tak kira Melayu,Cina,India,mat saleh,Bangla,ada kecenderungan untuk tamak dan mempergunakan manusia lain untuk kepentingan diri mereka sendiri.Ini fitrah manusia dan telah berlaku semenjak manusia wujud.Pertentangan ini tak akan habis dan selesai.Jadi engkau jangan jadi lalang.Dan engkau jangan jadi bodoh pulak.Melayu yang menindas engkau akan gunakan pelbagai alasan untuk mengaburi mata engkau.Betapa indahnya dapat bersatu atas nama Melayu.Betapa kuatnya Melayu jika bersatu.Sapa punya idea ni?engkau nak bersatu untuk lawan sapa?sapa musuh engkau sehingga menyebabkan engkau perlu bersatu.Entah entah musuh engkau ialah diri engkau sendiri.Kebodohan engkau sendiri.Betul tak?

Kita hidup dengan undang undang yang seharusnya universal,sejagat.Engkau perlu hidup dgn nilai diri engkau,bukan bergantung dengan kulit engkau.Engkau kena hidup dengan usaha dan ilmu yg engkau dapat,bukan sebab bangsa engkau apa.Kalau engkau seorang yang "firm" dgn jatidiri diri engkau sendiri,engkau boleh persetankan pasal penyatuan bangsa.Jangan jadi keldai tunggangan manusia manusia yg punya kepentingan perut dan organ dibawah perut.

Thursday, 23 April 2015

Facebook Page PoyoMelayu

PENGUMUMAN

Jika page PoyoMelayu tiba tiba senyap tanpa posting,itu tandanya admin beliau di ban dari menghantar posting buat sementara waktu.Di harap anda bersabar.Ini semua angkara Yahudi yang selalu dengki dengan Melayu yang sangat berjaya dalam hidup.

Anak-anak Yatim dan Melayu

Anak-anak Yatim dan Melayu

Benda ni pun Melayu susah nak paham sebab Melayu ni selfish.Pentingkan diri sendiri.Bagi Melayu,tugas jaga anak yatim ni tugas rumah anak yatim,bukan tugas mereka.Lalu anak anak yatim dihantar ke rumah penjagaan anak-anak yatim dan dibiarkan rumah tersebut menjaga mereka.Anak anak yatim perlukan keluarga,bukan mintak dihantar ke kandang.Apa jadahnya anak anak yatim dikumpulkan ke dalam satu kandang untuk menjaga mereka?Inilah konsep yang salah dalam masyarakat Melayu.Sepatutnya anak anak yatim diambil dan dijaga oleh keluarga keluarga angkat yang menjadi kan mereka sebagai ahli keluarga.Barulah mereka terasa dihargai dan ada tempat untuk bergantung.Bukannya dikurung didalam satu rumah dengan kanak-kanak yatim lain yang senasib dgn mereka.

Lebih menyedihkan,anak-anak yatim ini digunakan sebagai badut sarkis untuk ditaja sewaktu bulan puasa dan juga event event tertentu.Berkerumunlah org ramai untuk membayar kafarah dosa-dosa mereka dengan cara menyantuni anak anak yatim kononnya.Lalu datanglah syarikat korporat dan artis berkumpul tunjuk muka di rumah anak-anak yatim dan meraikan mereka dengan pelbagai hadiah dan makanan.Ada pulak hotel-hotel yang menjemput mereka berbuka puasa dihotel-hotel mewah.Apa benda ni?ni smua kosmetik yang digunakan oleh jalang untuk mengaburi mata orang ramai.Anak yatim bukan perlukan benda benda plasti macam ni.Anak yatim perlukan kasih sayang dan perhatian yang seimbang dalam hidup mereka.Mereka perlukan mak dan ayah serta adik beradik serta rumah dan persekitaran hidup yang sempurna.Bukan duduk dirumah yang dilabelkan sebagai rumah pengasih lah,rumah berkat lah dll.

Tuhan Melayu banyak kali berpesan didalam kitab suci Melayu betapa pentingnya menjaga hidup anak-anak yatim.Takkanlah tuhan suruh engkau buat kandang kemudian dtg ziarah setahun sekali.Macam tu ke kehendak tuhan?Poyo lah tuhan kalau macam tu suruhan beliau.Sudah tentu tuhan mahukan satu mekanisme yang ampuh utk memelihara anak-anak yatim supaya mereka besar menjadi insan yang seimbang rohani dan jasmani.Aku mintak Melayu hentikanlah membasuh dosa dengan cara melawat rumah anak anak yatim.Tukar cara berfikir bahawa anak anak yang kehilangan mak ayah harus dibela oleh kita semua,bukan disumbat kedalam kandang.

Wednesday, 22 April 2015

Melayu Benci Buruh Asing

Melayu cukup benci pada buruh asing. Tapi kau tengok perangai Melayu bila depan pelancong mat saleh (nota sampingan : mat saleh ni suka cari 'ayam' eksotik Melayu) atau bos mat saleh. Kau perhatikan je. Perangai dia jadi macam muncikari Siam yang nak jual 'ayam' pada mat saleh tinggi lampai. Dia punya bodek, dia punya segan tu macam mat rempit yang kena tahan polis. Seakan-akan Melayu ni ada hutang dengan mat saleh. Padahal mat saleh tu tanya jalan je pun.

Tak pasti apa masalah Melayu dengan buruh asing. Kalau di Amerika, mat saleh redneck suka bagi alasan yang kaum imigran rampas pekerjaan mereka. "They took our jobsss!" Jerit mat saleh redneck bodoh ni. Kalau kutip kelapa sawit, susun bata pun kau kata pekerja asing rampas pekerjaan tu daripada kau, memang menyedihkan lah kau ni Melayu. Kerja macam tu pun kau tak boleh kalahkan dia. Bidang macam tu pun orang boleh rampas dari kau ye? Dengan abang Bangladesh tak terurus lurus bendul baru jejak bumi Malaysia pun kau kalah. Padahal kau ni pakai bangle, baju Polo, ada motor, ada sling bag, ada ekor rambut, ada awek rambut karat. Dah cukup segak kacak dah kau ni.

Orang-orang tu datang bekerja sini, kau pun harap dia pergi kerja dan balik kerja jangan keluar rumah, macam dia tu binatang. Sebab kau tak boleh tengok muka dia. Bila orang tu berkumpul dengan kawan-kawan dia, sesekali bergumbira berjimba berpesta fora, Melayu jadi sakit hati tengok. Melayu tak boleh tahan kalau tengok bangsa lain berkumpul ramai-ramai. Yang perempuan pulak konon takut kena rogol. Kau tak fikir pulak perogol Melayu yang jumlahnya lagi banyak tu.

Aku bukan suruh kau bagi siapa-siapa pijak kepala kau (walaupun kepala kau memang dah kena pijak dengan orang-orang kau sendiri lama dah), aku nak tahu, celah mana sebenarnya yang kau benci sangat dengan pekerja asing ni? Warna kulit dia? Kau dengan dia pun lebih kurang ja aku tengok. Macam sepupu sepapat. Tak mungkin warna kulit. Nak kata kau ni memang suka bangsa sendiri je, tak kan lah kot? Kau ni kan Islam. Makhluk paling Islam di bumi. Islam pesen apa yang ajar perangai assabiyah?

Kena jajah pemikiran dengan orang sendiri, kena tindas dan dibodohkan orang sendiri kau buat rilek je, tapi pekerja asing datang cari makan cukup sakit hati kau tengok.
Kalau kau rasa tak tergolong dalam ciri Melayu di atas, rilek layan pornhub sudah, jangan menangis-menangis sini kata "woooooo aku tak macam tu pun, kau kutuk bangsa aku wuhuhu aku repot ke Madeyyyy huhuhu". Dah macam bangang aku tengok.

Putih dan Hitam,Coklat Yang Bodoh

Engkau pernah tengok iklan kampeni Cina nak pekerja Cina saja?fasih berbahasa Mandarin,Kantonis dll.Ada Melayu tak puas hati.Apa bodoh Melayu macam ni.Sapa suruh engkau takde kampeni?Engkau tau sapa ajar benda ni?Mestilah engkau tau kan.Cuba engkau ada 3 anak,yg pertama nama Coklat,yang kedua nama Putih,yang ketiga nama Hitam.Parent asyik manjakan yang no 1,si Coklat.Bagi semua benda yg dia nak,apa akan jadi pada si Putih dan si Hitam?Bengang,betul?

So,bila si Putih dan si Hitam dah besar,dah tau cara hidup,dah kaya,mereka tak mau tolong si Coklat.Dulu si Coklat kerek masa kecik.Sekarang padan muka adik beradik pulaukan.Itu perumpamaan saja.Aku mmg x pernah setuju mana mana kampeni buat offer kerja guna pendekatan perkauman.Memang tak elok untuk negara.Tapi Melayu jgn sentap berlebih sgt,nampak pulak engkau bodoh nanti.Bila pengurusan Melayu buat macam macam kepada geng Melayu,engkau ingat org lain tak rasa apa?So what goes around comes around lah.Seperti yg biasa aku cakap,kalau engkau mengaku "TUAN TANAH",tunjuk contoh yg baik di tanah engkau.Jangan lah nak megah tak tentu pasal dengan title.Kita rakyat Malaysia semua nak hidup aman.Sapa rajin dia berjaya.Kalau malas engkau tak layak untuk berjaya.

Yusuf Qardhawi dan Zakir Naik

"Engkau dengan Yusuf Qardhawi tu sapa?berapa kitab engkau dah khatam?"
"Engkau dengan Zakir Naik tu sapa?Engkau tu takat Diploma Sains Rumahtangga je ada hati nak argue cakap dia..."

Ini hujah paling senang Melayu bagi bila mereka dipersoal tentang kandungan sesuatu hukum/fatwa yang mereka tak mampu jawap.Lalu mereka gunakan figura agung pujaan mereka untuk mematikan hujah si penanya.

Inilah yg terjadi dalam hidup Melayu.Taklid buta dan bermusuh dengan kebebasan berfikir.Aku geli dgn manusia otak lembu.Yuckkss!!

Buddha dan Jesus

Jika Buddha singgah dirumah aku atau Jesus tinggal berjiran,aku yakin aku masih Islam.Yang Melayu takut sangat dengan Holy Water atau Salib kenapa?

Bahasa Rempit Untuk Melayu Otak Sempit

SURAT PEMBACA

'Bahasa Rempit Untuk Melayu Otak Sempit '

Salah satu fenomena yang amat menjengkelkan di kalangan anak muda Melayu sekarang ialah cara mereka menulis atau menaip ayat menggunakan bahasa rempit.

Cuba baca ayat-ayat di bawah ini:
"Aq chenta dea. P dea wat aq camney. Ary ny sak gle. Xd dlm dea uma. Aq n dea gado smew bab lakey len. Aq tasangka dea jewles n twase atey."
Boleh faham ke tidak apa yang ditulis? Ini adalah satu contoh dari banyak lagi yang bertebaran di media sosial.

Melayu membawa stigma sebagai bangsa yang pemalas. Malas bekerja, malas belajar dan malas berfikir. Jangan lah pula bangsa lain menuduh Melayu sebagai bangsa yang malas menaip dan mengeja.
Kalau sudah berkeras tidak mahu bercakap dalam bahasa Inggeris, sekurang-kurangnya pelihara lah bahasa ibunda anda. Jangan mencacat-celakan bahasa anda dengan menggunakan ejaan yang merapu sehingga membuatkan orang sakit hati untuk mentafsir apa yang anda ingin sampaikan.
Pepatah Melayu ada mengatakan bahawa maruah bangsa itu adalah pada bahasanya. Begitu benar kata pepatah itu. Maka jaga lah martabat bahasa anda kerana bahasa juga mencirikan keperibadian anda.

MELAYU TAKUT SALIB

Aku tahu bukan semua Melayu macam ni. Aku tahu ada sesetengah Melayu yang sengaja dibiar bodoh agar membodohkan Melayu lain. Malangnya memang ramai Melayu lain yang berjaya dibodohkan kelompok yang diguna-gunakan tadi.

Apa kes Melayu takut dengan lambang salib atas gereja? Takut rosak akidah? Teruknya akidah kau ni Melayu. Tengok salib pun boleh keliru, boleh marah, boleh risau akidah tergadai. Murahnya kau ni. Hari-hari kau laung azan sana sini tak tergadai pulak akidah orang Kristian aku tengok. Steady ja dorang tu. Kau tengok salib, kau berpeluh-peluh, rasa nak terbakar, tak puas hati.
Kau rasa, kau tindas orang lain, tak bagi dia kebebasan nak ada rumah ibadat, kau akan masuk syurga ke Melayu? Apa jenis psycho kau ni? Paranoid nak mampus. Atau sebenarnya kau memang jahil agama? Orang tabur wang, suruh kau memekak sana sini, kau lacurkan diri guna topeng agama. Memang hina betul kau ni.

Thursday, 16 April 2015

Melayu Bangang

Melayu cukup benci pada buruh asing. Tapi kau tengok perangai Melayu bila depan pelancong mat saleh (nota sampingan : mat saleh ni suka cari 'ayam' eksotik Melayu) atau bos mat saleh. Kau perhatikan je. Perangai dia jadi macam muncikari Siam yang nak jual 'ayam' pada mat saleh tinggi lampai. Dia punya bodek, dia punya segan tu macam mat rempit yang kena tahan polis. Seakan-akan Melayu ni ada hutang dengan mat saleh. Padahal mat saleh tu tanya jalan je pun.

Tak pasti apa masalah Melayu dengan buruh asing. Kalau di Amerika, mat saleh redneck suka bagi alasan yang kaum imigran rampas pekerjaan mereka. "They took our jobsss!" Jerit mat saleh redneck bodoh ni. Kalau kutip kelapa sawit, susun bata pun kau kata pekerja asing rampas pekerjaan tu daripada kau, memang menyedihkan lah kau ni Melayu. Kerja macam tu pun kau tak boleh kalahkan dia. Bidang macam tu pun orang boleh rampas dari kau ye? Dengan abang Bangladesh tak terurus lurus bendul baru jejak bumi Malaysia pun kau kalah. Padahal kau ni pakai bangle, baju Polo, ada motor, ada sling bag, ada ekor rambut, ada awek rambut karat. Dah cukup segak kacak dah kau ni.

Orang-orang tu datang bekerja sini, kau pun harap dia pergi kerja dan balik kerja jangan keluar rumah, macam dia tu binatang. Sebab kau tak boleh tengok muka dia. Bila orang tu berkumpul dengan kawan-kawan dia, sesekali bergumbira berjimba berpesta fora, Melayu jadi sakit hati tengok. Melayu tak boleh tahan kalau tengok bangsa lain berkumpul ramai-ramai. Yang perempuan pulak konon takut kena rogol. Kau tak fikir pulak perogol Melayu yang jumlahnya lagi banyak tu.

Aku bukan suruh kau bagi siapa-siapa pijak kepala kau (walaupun kepala kau memang dah kena pijak dengan orang-orang kau sendiri lama dah), aku nak tahu, celah mana sebenarnya yang kau benci sangat dengan pekerja asing ni? Warna kulit dia? Kau dengan dia pun lebih kurang ja aku tengok. Macam sepupu sepapat. Tak mungkin warna kulit. Nak kata kau ni memang suka bangsa sendiri je, tak kan lah kot? Kau ni kan Islam. Makhluk paling Islam di bumi.  Islam pesen apa yang ajar perangai assabiyah?

Kena jajah pemikiran dengan orang sendiri, kena tindas dan dibodohkan orang sendiri kau buat rilek je, tapi pekerja asing datang cari makan cukup sakit hati kau tengok.

Kalau kau rasa tak tergolong dalam ciri Melayu di atas, rilek layan pornhub sudah, jangan menangis-menangis sini kata "woooooo aku tak macam tu pun, kau kutuk bangsa aku wuhuhu aku repot ke Madeyyyy huhuhu". Dah macam bangang aku tengok.

Wednesday, 15 April 2015

Melayu Sama Melayu Toksah Gaduh.Puiii!!

"Melayu sama Melayu toksah gaduhlah"

Pernah dgr ayat keji ni?maksud tersirat dia banyak.Maksudnya kalau gaduh dengan bangsa lain takpe?walaupun engkau salah?mcm tu?Pukul,keji,hina bangsa lain takpe janji bukan Melayu,mcm tu ke?Ayat ni mmg jelas nak bgtau mentaliti Melayu sarat dengan perkauman yg berkarat.Seolah olah kalau ada salah pun tapi sebab engkau Melayu,kita diamkan je.Melayu sesama Melayu kena berpakat kerana mereka Melayu.Tak kisahlah berpakat pasal apa pun waima berpakat untuk merompak dan menyamun,janji mesti Melayu.Seolah olah Melayu bersatu dengan Melayu adalah sijil HALAL untuk buat apa saja aktiviti.Kata mereka Melayu kena jaga Melayu kalau tak nanti bangsa lain amik kesempatan.Doktrin sebegini bukan sahaja diguna pakai dikalangan Melayu kasta bawahan sahaja malahan Melayu kasta atasan yg makan gaji dengan duit rakyat pun berlambak yg mcm ni.Inilah Melayu,konon penganut agama tuhan yg suci tapi bukan berpaksi pada kebenaran pun sedangkan kebenaran itulah ajaran Islam.Bila melibatkan keuntungan kpd Melayu,mereka buang prinsip ugama.Ugama dibakulsampahkan.Puii!!

Ada juga ayat sebegini diguna pakai oleh politikus Melayu untuk tutup pekung dan dosa dosa mereka kerana didapati buat keje keje keji atau songlap duit rakyat.Untuk cover dosa,bila rakyat sedar dan bising pasal tu,dia guna ayat kat atas."Melayu sama Melayu toksah gaduhlah". Baik kita bersatu.Ehh senang betul engkau nak tipu orang guna perkataan bersatu.Bila terdesak engkau guna alasan bersatu.Bila songlap kau buat muka macam batu.Puki ayam punya manusia.

Haramjadah Betul!!

Ada sekor Melayu msg Admin.Dia duk tanya Admin ni Islam ke kafir.Prihatin betul dia dgn ugama Admin.Awal awal lagi dah nampak karat perkauman tebal dia.Admin dah buat posting sebelum ni,Admin Melayu Islam solat 5 waktu.Malahan Admin juga bertaubat di malam hari selepas solat malam.Kannn dah tercerita.Ini Admin tak suka, nanti dituduh riak pulak...

Dia berkeras nak Admin buktikan Admin Islam.Apa bongok sangat ugama kena ada bukti?Kalau Admin tunjuk IC ntah Melayu mana janji tulis Islam mesti dia percaya.Lepas tu lagi lawak,dia nak telefon Admin nak dengar samada Admin bukan bercakap pelat Cina atau India.Bagi dia kalau cakap Melayu fasih dah kira Islam.Macam ni je standard otak Melayu.Engkau nampak tak apa yg aku nak sampaikan?

Melayu otak kulit buku.Isi buku tak penting.Dia suka cover je janji cantik.Kalau boleh Admin kena tunjuk mengucap dan solat depan dia.Kalau boleh solat tu pakai jubah serban celak dan bersugi dengan siwak,kemudian kalau boleh ikut dia solat jemaah sekali.Ini otak Melayu.Mereka kelam kabut bila ada nilai nilai berlainan yg mendatangi mereka.Cara terbaik utk serang balik ialah attack bangsa atau ugama org tersebut.Kalaulah terbukti Admin ni Muslim Italy atau Cina mualaf atau mamak,senanglah mereka gunakan status tu sbg escapism drp segala sifat keji mereka.Sebab tu beriya benar nak kenal siapa Admin dan ugama Admin,bukan nak bincang pasal posting dan kritikan dalam page Admin.

Tapi,monyet mcm ni bila bab guna produk atau teknologi kafir,mereka tak tanya sikitpun sapa yg produce benda yg untungkan mereka.Walaupun si kafir tu tak basuh berak,tapi kalau ada untung utk mereka,sikit pun tak mau tanya engkau ni kafir ke tak.Kalau family mereka tgh sakit tenat,doktor Melayu x sanggup dtg tgh malam,mereka panggil doktor kafir.Takde pulak sibuk tanya "hoi doktor,engkau kafir kenapa kau pegang perut ayah aku?"Monyet ni sedar diri pulak pentingnya ada orang kafir untuk mereka.Tapi kalau org kritik mereka,bertubi tubi soalan pasal ugama org tu.Muka tak tau malu.Haramjadah betul!!

Tuesday, 14 April 2015

Muhammad

Ramai Melayu confirm guna nama Muhammad
Tapi confirm tak ikut perangai nabi Muhammad

Melayu Tak Suka Kritikan Tak Membina

Melayu Tak Suka Kritikan Tak Membina, katenye.

Melayu kata dia nak motivasi. Dia tak suka kritikan tak membina katanya. Lepas ni aku post muka Azizan Osman atau ceramah Dr Muhaya. Melayu mesti suka. Bagi Melayu, itu lah motivasi. Melayu rempit yang gambar profil pun curi orang punya, cover photo gambar motor besar (ambil dekat google image) dan posting harian "hi, sapa sini yang belum tidur?" atau ada komen "thank's (ada  apostrophe di tempat tak sepatutnya) add, awak" di dinding FB fake account pompuan tayang tetek, Melayu jenis ni kata nak berwacana intelektual.

Ni Melayu yang jenis dekat FB sendiri dia share hadis dari status ustad (yang dia tak kenal) dengan harapan ada perempuan naif terpikat, dekat FB orang dia maki hamun dan dia like page-page 18sx (privacy setting pun dia tak geti guna). Melayu jenis ni kata nak wacana intelektual. Eh, Melayu, kau pergi jumpa Ahmad Maslan, Ismail Sabri Yaakob atau Hasan Malek kalau nak berwacana intelektual.

Sekarang Melayu tu tengah google maksud wacana. Biar aku bantu, wacana tu satu gerak dalam ilmu Karate.

6 Profil FB Melayu

6 jenis gambar profail FB Melayu jenis yang kuat sentap. Biasanya dia orang ni akan berkeliaran di page-page politik di FB atau page-page macam ni hanya semata untuk tayang bodoh. Itu tujuan hidup dia.

1. Gambar benda yang serupa macam kote (sebab FB ban gambar kote). Nama mesti nak Abang ini Abang itu. Kau ingat zaman yahoo chat ja ada? Sampai sekarang ada Melayu macam ni. Melayu jenis ni cuma nak satu benda dalam hidup- fefet. Dia penyembah fefet.

2. Gambar perempuan petik kat google image (asal pun dari blog Melayu yang suka menjaja gambar anak orang) padahal Melayu ni tadi jantan. Entah apa perangai dia ni menyamar perempuan. Dapat kepuasan seksual sembang lucah dengan jantan lain la tu.

3. Gambar 'pejuang Islam'. Gambar yang budak-budak luar negara photoshop, dia ni macam biasa kutip kat google. Biasanya orang pakai serban pegang pedang naik kuda atau yang sewaktu dengannya. Ironinya diorang ni lah jugak yang mulut paling jahat sekali. Biasanya nama dia orang ni ala-ala jihadi Melayu dan dia tak tahu sezarah haram pasal jihad. Kau tengok kejap lagi ada orang tanya "admin pundek tahu ke pasal jihad?" Tu dia lah tu.

4. Gambar setan. Melayu nak tunjuk ganas, nak tunjuk gengster atau nak tunjuk dia ni unik dan tak mainstream di FB, dia guna gambar-gambar setan. Dia orang ni kalau kena hanjing, tiba-tiba dia akan bercakap pasal agama untuk pertahan diri. Melayu mesti menang di FB, itu rukun  Melayu.

5. Gambar kumpulan kongsi gelap yang cover line guna 'dakwah Islamiyah'. Tak adalah gelap sangat kongsi ni. Yang gelap cuma muka puak-puak ni. Melayu anggap dia kebal pakai gambar macam ni. Dia anggap orang takut dia dan dia akan menang di FB. Macam aku kata tadi, itu rukun Melayu. Dia tak tahu, budak-budak 9 tahun pun ludah dekat kumpulan-kumpulan gini.

6. Gambar dewa politik. Ini barua. Tak perlu aku jelas panjang. Geli aku.

Ada satu kesamaan antara semua yang di atas, kau tengok cara dia komen, kau tertanya-tanya samada dia pernah pergi sekolah atau tak.

Melayu Murtad

Punyalah dangkal otak Melayu ni.Kalau engkau kritik ustaz dia pggl engkau murtad,kalau engkau kritik pengurusan masjid dia kata engkau murtad,kalau engkau kritik jabatan ugama dia panggil engkau murtad,kalau engkau ramai kawan fb india dgn cina dia panggil engkau murtad,kalau engkau bergambar kat disko kat meja ada air berbuih dlm gelas dia panggil engkau murtad,kalau engkau bergambar dlm satu party(padahal parti charity tolong org miskin) yg ramai kafir,dia panggil engkau murtad,kalau engkau join fb group liberal dia panggil engkau murtad,kalau engkau kritik mazhab dia,dia panggil engkau murtad..banyak betul murtadnya.Tapi mamat yg duk gelar org murtad ni bukan Islam mana pun.Mereka jadi "OVER ISLAM" hanya dengan "MEMURTADKAN" orang lain.Mamat mcm ni kalau ajak inbox berdebat mmg confirm takut.Confirm!!Bukan ada ilmu banyak manapun.Mereka ni sesuai jadi macai parti Melayu yg suka buat kecoh dan tunjuk perangai samseng.Atau tunjuk bontot masa pilihanraya.Mereka nak rasa hebat dengan buat komen memurtadkan orang so boleh rasa dah berjihad di jalan tuhan.Pundek lah.Kita tunggu mamat mcm ni sentap kejap lagi.Tengok je kat komen.

Melayu Consumerist

Aku nak je tulis pasal bagaimana Melayu dibodohkan dengan budaya konsumeris dan label-label bertopengkan agama. Tapi kan, punya la dungu puak ni, kau cakap A dia cakap Z.

Contoh pasal posting tudung tu. Aku tak rasa Melayu baca pun apa yang ditulis tu. Tak kan lah bodoh sangat dia ni dah baca pun tak faham. Untuk bersangka baik, maka aku simpulkan yang dia tak baca.

Kaki sentap gila babi Melayu ni. Nampak perkataan Melayu ja, nampak perkataan tudung ja, "hah! Dia hina Islam". Repot! Aku cerita pasal bagaimana tudung tu dikomoditasikan untuk keuntungan, bagaimana obsesi pada yang zahir membuatkan Melayu hilang ajaran spiritual, dan stigma masyarakat pada orang tak bertudung, dia persetankan saja. Ke dia betul-betul tak faham? Biasanya dungu-dungu macam ni lah yang dikudakan macai-macai politik untuk wujudkan suasana  kacau-bilau.

Melayu macam ni nak bercakap dengan cara yang membina? Aku tengok muka-muka kau tak ada pun dekat page-page Think Tanks di Malaysia ni. Kalau ada pun, untuk maki hamun tuduh orang liberal lah apa lah. Jujur dengan diri kau lah Melayu, satu tahun berapa buku kau baca? Berapa banyak forum ilmiah kau pergi? Berapa jurnal dan makalah ilmiah kau kumpul dan telaah, dan berapa ramai orang kau jumpa untuk berdialog? Betul kelakar lah kau ni. Eh jangan, Melayu tak perlu buat semua tu, semuanya sudah ada dalam darah Melayu.

Kau nak orang jaga hati kau je kan, Melayu? Alolololo...manja macam shialll. Meh cium sikit.

Melayu Cari Pasangan

Melayu Poyo Cari Pasangan.

Dalam satu fasa hidup Melayu poyo, dia akan mula merasakan dia harus cari pasangan. Kemudian dia fikir, tak kan lah dia nak kahwin dengan minah yang selalu dia belanja burger dan bawak round naik motor tu? Apa kata orang nanti?
Musim mengawan memang selalu datang, tapi kali ni Melayu ni rasa dia perlu ada seorang teman yang dia boleh nyanyi lagu Spring, Scoin atau Scam bila dia memikirkan pasal teman tu. Maka Melayu ni yang ketinggalan serba serbi mula lah menggunakan Facebook dengan lebih berhemah. Langkah pertama dia ubah profil picture dia ke gambar logo IS. Dia tak kenal IS, tapi dia tengok budak-budak alim semua tengah guna logo ni. Sambil membetulkan bangle di tangan dan merapikan ekor rambut, Melayu ni berusaha mencari posting-posting murni di Facebook untuk share. 1 hari dia dapatlah dalam 1 like. Maksimum 5 like. Kalau dapat 5 like dia mula bahagia dan masa depan dia mula cerah. Dia kejar segala awek bertudung di Fesbuk dengan serangan "hi, nak kenal boleh?" bertalu-talu. Macam main bowling, campak bola dan tengok pin mana yang jatuh. Lepas setahun dua ada lah yang jawab "ye nak apa?" balik. Maka Melayu tu pun terus fikir "pergh dia suka kat aku".

Tu belum masuk cerita dia join MLM untuk membaiki taraf hidup lagi. Ye lah, nak mengubah masa depan kan? Kau apa tau, kau Melayu petani. Kau ingat bertani tu boleh kaya?

Melayu Berjaya

Melayu Berjaya.

Melayu kalau cerita pasal kejayaan, dia akan bayangkan rumah lot 3 tingkat, gaji 5 angka, kereta BMW (kereta impian Melayu tipikal) dan bini macam mem yang pergi kubur pakai shades di pagi raya. Kalau dah kaya, boleh lah menyombong dengan jiran, boleh lah tayang kereta di kampung. Dekat nak mati boleh pergi kerjakan haji dan bagi lah sesen dua dari duit simpanan untuk 'pembangunan umat Islam' (biasanya akan disalurkan ke Palestin sebab sebut umat Islam mesti ingat Palestin) Dah buat empat benda tu boleh lah mati dengan tenang dan masuk jannatul ferdows. Ye lah, nak apa lagi dalam hidup, bodoh? Bukan macam kau, liberal, setan. Mesti belajar di negara orang kafir ni!

Berapa orang yang kena tipu dalam proses Melayu tadi berjaya bukan masalah Melayu. Kalau yang kena tipu tu bangsa lain, pahala Melayu bertambah. Kadang-kadang Melayu yang kena tipu. Semua tu bukan asam garam bisnes, tapi bangsa lain memang nak jatuhkan Melayu. Eh, kau tak tahu ke? Sah kau ni bodoh.

Orang melarat di sekeliling, Melayu tak kisah. Melayu akan sumbang duit bina masjid dan masalah akan selesai. Melayu dapat pahala, masuk syurga, orang dapat solat jemaah, masalah selesai. Apa lagi dunia mahu?

Menjadi manusia yang baik walau tak kaya material, berfungsi pada masyarakat, saling bantu membantu dan toleran pada satu sama lain tu semua bukan kejayaan namanya. Tu semua ajaran sesat dari barat.

Ni belum cerita 'Melayu berjaya' tadi test market masuk politik.

Insyaallah Melayu

Engkau perati perangai Melayu.Bila diajak dlm sesuatu hal,mereka suka bermuka muka dengan menjawap "Insyaallah".Padahal mereka mmg tak mahu pergi tapi masih suka nak ber munafik atau hipokrit.Padahal Insyaallah tu janji untuk komited,bkn alasan untuk menjaga muka.Ini membuktikan Melayu tak suka berterus terang tapi suka mengutuk di belakang.Kalau tak mahu pergi cakap saja terus terang tak mahu,kenapa mahu gunakan nama tuhan?Poyo punya bangsa!

Monday, 13 April 2015

Tahyul Melayu

Melayu dan Tahyul

Sebab apa Melayu suka percaya benda benda tahyul?Jawapannya sangat mudah.Sebab mmg sifat Melayu suka percaya tanpa berfikir dan tanpa usul periksa.Benda ni berlaku pada semua aspek kehidupan Melayu dari mana mana sudut sekalipun.Bila org org tua bagitahu buat itu ini,mereka terus buat tanpa berfikir.Nak nak kalau benda tu disarung dengan elemen elemen ugama.Kalau ustaz yang cakap ini sahih,maka sahihlah kepercayaan mereka walaupun pada pendengaran mereka nampak mcm tak masuk akal.Sama jugak dengan pawang atau bomoh yang menipu mereka dengan pelbagai cara untuk mendapatkan duit,lalu diperkenalkan dengan macam macam kaedah perubatan kononnya untuk menghilangkan masalah.

Jadi penyakit tahyul memang suatu penyakit Melayu yang bukan kerana ciri ciri tahyul itu hebat,tetapi keroskan otak Melayu yang agak kronik menyebabkan budaya tahyul ini begitu mudah meresap masuk kedalam jiwa org org Melayu.Ada banyak kes kes kaedah pawang atau bomoh yang tak masuk akal tapi Melayu selamba beruk je percaya.Contohnya kalau nak suami balik ke pangkuan isteri,isteri kena main dengan bomoh 3x.Ada jugak Melayu yang pergi akhirnya suami tak balik,cipap dah robek.

Jangan salah faham,tahyul ni bukan pasal pawang atau bomoh saja.Kisah kisah dalam kitab kitab ustaz pun ada yg tahyul tapi Melayu suka dengar.Dahlah suka dengar,suka pulak di print dan di forwardkan.Skrg lebih kronik sbb ada whatsapp dan FB.Lepas tu duk gaduh sama sendiri sbb selalu "berkhilaf" pasal riwayat tahyul tersebut.Ini tahyul yg Melayu tak sedar dan secara natural di amalkan dengan penuh keseronokan.Mereka seronok dengan kekayaan riwayat riwayat fiction atau tahyul yg disampaikan.Dan mereka memilih untuk mempercayainya.Akhirnya mereka sendiri tak tahu mana satu wahyu,mana satu tahyul.

Pemikiran bodoh sebegini juga memudahkan Melayu untuk percaya dengan mcm mcm skim penipuan tahyul spt gores dan kalah atau skim piramid dan skim simpan emas kemudian goyang kaki dll.

Datuk Melayu

Melayu ni mmg bangsa senget.Bila dengar "ini arahan Datuk" atau "ini yang Tan Sri nak", mereka terus menggigil seolah olah Datuk atau Tan Sri itu sangat superpower hingga mereka hilang arah dalam berfikir.Kalau dengar Datuk atau Tan Sri nak datang berjumpa atau melawat,mereka dah kelam kabut menggelabah dan terus rasa serba tak kena.Kalau anak dara ada Datuk atau anak Datuk atau anak Tan Sri nak kenal buat gfren,mula rasa kembang jubur semacam.Seolah olah dah terbayang kemewahan abadi untuk ku.Inilah mentaliti Melayu.Bila berurusan dlm sesuatu hal,suka betul gunakan title dan Melayu pulak takut benor dengan title.

Buruk Betul Melayu

Melayu ni jenis bangsa suka sorok keburukan diri bawah karpet.Keburukan bangsa lain bukan main dia canang satu nusantara. Dari sofa ruang tamu, ke mimbar mesjid, sampai ke kandang parlimen dia burukkan bangsa lain. Tapi kalau dia kena kenen dengan bukan Melayu, dia panggil orang tu racist. Kalau Melayu kenen Melayu, dia tak percaya yang kenen tu Melayu. Kalau orang tu tunjuk bukti DNA dia Melayu, dia kata orang tu pengkhianat. Mengkritik Melayu namanya melakukan perbuatan khianat.

Melayu ni dengan semua bangsa lain dia paranoid. Dari Yahudi yang dia tak pernah jumpa sampai ke Ah Soh Cina jual sayur tepi jalan yang tanya dia "sula makan ka?", semua bangsa nak pekena dia. Semua bangsa siang malam pakat merancang nak lenyapkan dia dari dunia. Bangsa-bangsa ni tak ada kerja lain, fungsi terciptanya mereka di bumi hanya untuk jatuhkan Melayu lah, apa lagi? Gila kau, tertulis di lauh mahfuz tu! Begitu terpilih dan hebatnya bangsa Melayu ini. Kalau di Malaysia, sembang macam dia minoriti, macam dia paling tertindas (padahal yang tindas Melayu pun Melayu juga). Seolah-olah dia pernah lalui holocaust. Dari Jaga sampai ke Penguasa, semua suka jual sifat paranoia ni. Esok-esok kau jangan terkejut kalau ada bangsa makhluk asing yang duduk berbilion tahun cahaya dari bumi datang bumi untuk serang makhluk istimewa bernama Melayu ni, hanya semata-mata cemburu atau gusar dengan kehebatan bangsa Melayu ni. Kalau Henry Ford masih hidup, mesti dia tulis The International Malay. Kalau Hitler masih hidup, mesti dia serang Melayu untuk memastikan bangsa Arya tak tercabar. Kesian Melayu. Tertindas demikian rupa.

Poyo Melayu!

Ekonomi Melayu

Dari sudut ekonomi, melayu ni bukan tau pun siapa yang kudakan diorang dari belakang. Yang dia tau ni agenda yahudi, cina balik cina, ini semua ketentuan tuhan; tadah tangan doa banyak banyak. Doa teranaiya termakbul. Jerung kapitalis macam bank letak nama islam kat depan kau gembira. Mana aksi kau melayu? Aku jawapkan. Aksi kau tergantung kat benda2 picisan. Dari hiburan drama sampah sampai ke kena kuda dengan tokoh lembam yang kau sanjung. Kalau kau tanya macam mana nak tunjuk aksi lawan sistem korup, kau buang dua sifat kat atas tu dulu, lepas tu guna akal yang tak tercemar. Baru kau tau macam mana nak lawan.

Masuk Melayu

Melayu Mempergunakan Agama.

Melayu ni, Islam kena ikut acuan dia. Bila orang mengata, dia kata orang hina Islam. Dia tak geti-geti orang mengata pemahaman dan praktik Melayu tentang Islam, bukan mengata Islam. Samada dia tak geti, atau dia cepat guna Islam untuk tutupkan mulut orang yang mengkritik. Keji betul. Perangai kau macam barua, kau pertahankan perangai tu guna Islam seolah-olah memang itulah ajaran Islam. Itu bukan menghina Islam namanya?  Memang lah tak suruh kau jadi Arab. Kau tak perlu jadi Arab, sebab Islam bukan Arab, bukan Parsi, Turki, dll.  Macam tu juga kau kena faham beza Melayu dan Islam.Agenda mensinonimkan Melayu dan Islam ini terang-terang bertujuan untuk membenarkan Melayu, mengkebalkan Melayu. Kalau benar kau Islam, kau pertahankan kemanusiaan dan dasar universal Islam, bukan gatal nak sinonimkan Melayu dan Islam.

Sunday, 12 April 2015

Melayu Otak Sempit

Terus terang saja,Melayu mmg otak sempit.Bukan semua Melayu tapi kebanyakkannya.Mereka bukan lahir dgn otak saiz sempit,tapi cara mereka dibesarkan menjadikan otak mereka sempit dan sukar berfikir.Cuba perati orang Melayu dari lahir lagi ditakutkan dengan hantu,ditempat gelap ada hantu,dirumah kosong ada hantu,kalau budak menangis diacah panggil polis atau orang gila.Kemudian ditakutkan lagi dengan anjing,dengan babi.Bila besar sikit mereka ditakutkan oleh ustaz dengan orang kafir,Yahudi,Nasara,kuil,gereja,sinagog,murtad,anti hadis,syiah,wahabi,Ayah Pin,Rasul Melayu dll.Dalam media mereka ditakutkan lagi dengan kuasa kuasa orang politik,kuasa kuasa ugama,kuasa kuasa atas angin dan kuasa kuasa badan pakaian seragam.Lingkungan hidup mereka ialah ketakutan.Padahal mereka jumpa Yahudi pun tak pernah.Bersembang tentang Trinity dengan kristian pun tak pernah,masuk gereja takut di simbah Holy Water,masuk kuil Hindu pun takut dimurtadkan oleh sami.

Mereka tak tau apa yang mereka takut.Mereka takut dengan benda yang mereka tak nampak.Mereka insecure.Mereka vulnerable.Ketakutan yg menimpa mereka ini akhirnya menyemputkan otak mereka untuk berfikir dengan lebih bebas.Bila mereka berhadapan dengan sesuatu isu,mereka sukar untuk memberi respon secara intelek dan bebas.Akhirnya mereka beri jawapan "tengok ustaz jawap macamana". Mereka tak merdeka jiwa dan fikiran.Itulah sebabnya jika dilihat bagaimana Melayu bertindakbalas dlm isu isu semasa,mmg jelas kedangkalan sistem berfikir otak mereka.Ini adalah jawapan kpd ketakutan yang ditanam semenjak kecil.Mereka lebih beremosi kerana mempertahankan sesuatu yang mereka sendiri tidak punya ilmu tentangnya.Mereka mempertahankan kegagalan mereka.Mereka beremosi kerana gagal berfikir untuk menyaingi manusia yang lebih bebas.

Dan yang lebih parah,di universiti atau kolej,mereka tidak diajar untuk keluar dari kesempitan ini,lalu budak budak Melayu akhirnya meroyan di page PoyoMelayu.Dan mereka sibuk LIKE isu isu sampah yg tak membina.Kesian Melayu.

Dalam 100 tahun Melayu hidup di tanah Melayu,apa kejayaan Melayu?cuba jawap sikit.

Ilmu Untuk Melayu

Melayu
Memang bangsa bermutu
Aku tak ragu
Solat lima waktu
Puasa sebulan gitu
Zakat Haji memang didahulu
Memang bermutu
Walaupun takde value
Ikut saja kata tok guru
Jangan tanya walaupun satu
Berfikir pun aku tak mahu
Buat apa yang aku wahyu
Aku guru takkan menipu
Dengar dan tiru
Itu lah namanya ilmu
Ilmu untuk Melayu

Cara Melayu Kaya dan Miskin

Melayu boleh kaya dengan 3 cara
1.Masuk politik
2.Masuk MLM
3.Masuk Peraduan

Melayu jadi miskin dengan 4 cara
1.Masuk geng ceramah ustaz
2.Masuk geng ceramah politik
3.Masuk kedai ekor
4.Masuk website porno

Saturday, 11 April 2015

Arab Melayu

GAMBAR SEKADAR HIASAN

Arab kalau tak mengganas bukan Arab namanya.Tapi ni Arab kacukan,lagi advance!

Bahan Ilmiah Konon..Puiiii!!

Ada Melayu komplen kata admin punya post tak ilmiah.Puiii!!
Konon Melayu nak baca yg ilmiah.Ilmiah mcmana?yg ustaz ustaz popular bg ceramah sepanjang masa kat radio tv?atau ceramah politik yg asik engkau tak betul aku betul?itu ilmiah?Kalau tu semua ilmiah,Msia dan Melayu dah naik tahap bangsa maju dah ada tren laju dan nuklear punya plant.Kalau ceramah ustaz ustaz yg berjubah berserban berjanggut tu ilmiah,kes jenayah,dadah,rempit,sosial,rasuah,penindasan,kezaliman dah lama kurang di Msia ni.So jangan sembang pasal bahan ilmiah.Bodoh!!....bahan ilmiah ni engkau kena cari dan gali.Pergi kedai buku atau Google apa yg engkau nak baca.Bukan tunggu figura figura palsu(yg kononnya ilmiah) sumbat kepala engkau dengan najis najis dan sampah yang engkau panggil majlis ilmu.Bahan ilmiah wujud dengan kebebasan berfikir dan menghormati perbezaan jurus jurus ilmu dan pendapat.Bahan ilmiah wujud kerana masyarakat menghargai ilmu.Bahan ilmiah takkan wujud kalau engkau asyik LIKE gambar kucing,atau LIKE cerita kubur bercahaya,LIKE pasal nasihat ustaz populist.Bahan ilmiah takkan wujud kalau engkau asyik sembang pasal artis mana nak kawin,artis mana nak cerai,politikus mana yang bodoh dan lain lain.

Kadang kadang aku rasa otak Melayu mmg tak layak masuk benda benda ilmiah.Tak compatible(serasi).Benda ilmiah pun mereka tak tahu apa.Kalau mereka tahu takkan student asyik nak buat kain pelikat terpanjang atau ketupat terbesar.Ini pasal x tau mana satu ilmiah,mana satu sampah.

ILMIAH KONON....PUIII!!!

Burger Melayu

Kenapa Melayu suka sangat berniaga burger?ni semua kes tak mahu explore benda lain.Mcm dah takde makanan lain dlm dunia nak buat.Buka sikit perspektif berfikir tu.

Lemau otak Melayu ni..

Melayu Tolol

Ni lagi satu kes Melayu tolol.Tengok gambar pun dah gentar.Kata kononnya ugama engkau ugama paling tinggi dari lain lain ugama.Baru isi gambar pun dah meroyan.Aku sepak Melayu ni kang baru tau!

Bongok tak kira masa!

Aku dah stim

Aku tengok Melayu mandi kat kolam.Ada Melayu pompuan mandi pakai swimsuit yg ketat nampak bentuk tetek dan jubur.Memang menggiurkan.Tapi swimsuit tu ada tudung.Aku nampak agak pelik sbb tudung tu tak bawak apa apa kesan pun sebab aku dah stim.So agak agak betul tak kaedah ni?aku takut tudung tu tercabut dia tekejut akhirnya krem kaki dan lemas.Ini sudah tidak betul!

Guard Melayu

Melayu
Kerja jadi security guard pun mereka tidur,apa lagi yg engkau harap dari Melayu?

Hip Hop Melayu

Zaman muzik RAP atau hip hop baru bermula,Melayu x ketinggalan nak RAP jugak.Tapi mereka bukan sibuk nak faham apa yang masyarakat kulit hitam ber hip hop atau RAP,mereka cuma nak pakai topi senget atau topi pusing belakang,nak pakai sweater tutup kepala,nak pakai rantai ada CD besar dan nak joget joget.Hip hop atau RAP yang wujud pada tahun 70an dtg kerana kemahuan dan luahan perasaan yang menyangkut banyak soal soal kemanusiaan spt masalah sosial,dadah,ketidakadilan dan penindasan.Kebanyakan luahan ini dtg dari black community yg merasakan mereka masih banyak tertindas.Tapi pelik dgn Melayu,walaupun mereka ditindas oleh bangsa mereka,mereka senyum dan tidak mahu ber hip hop tentang isu isu sosial,pemborosan wang negara,kezaliman,jurang kaya miskin atau politik kampung dan kera yg wujud dalam masyarakat.Mereka hanya sibuk dgn fesyen.Dulu ada Melayu kritik Eminem kononnya Eminem pemuja setan dan homoseksual,tapi Eminem mengkritik dasar dasar Bush dan Clinton.Eminem mengkritik byk benda yang dia percaya salah.Dan Eminem sangat sayangkan anak perempuannya sehingga lagu hip hop tentang kasih sayang pada anaknya lebih sedap dari 1000 lagu jiwang meleleh Melayu.

Fakta tentang kumpulan Gangsta Rap
Gangsta rap is a subgenre of hip hop that often focuses on the violent lifestyles and impoverished conditions of inner-city youths. N.W.A, Ice-T, Ice Cube, and the Geto Boys are artists most frequently associated with the founding of gangsta rap. These artists were known for mixing the political and social commentary of political rap with the criminal elements and crime stories found in gangsta rap.

The subject matter inherent in gangsta rap more generally has caused controversy. The White House administrations of both George Bush senior and Bill Clinton criticized the genre. "The reason why rap is under attack is because it exposes all the contradictions of American culture ...What started out as an underground art form has become a vehicle to expose a lot of critical issues that are not usually discussed in American politics. The problem here is that the White House and wanna-bes like Bill Clinton represent a political system that never intends to deal with inner city urban chaos," Sister Souljah told The Times.

Petua Kote Keras

Ada petua Melayu dulu,kalau nak kote keras,setiap pagi lepas bangun tidur,kencing dlm buluh,kemudian rendam kote beberapa minit dlm air kencing engkau tu.Aku tak pernah buat sebab takut keras terlampau.Maklumlah aku solat Subuh berjemaah di masjid pakai kain pelikat.Aku takut makmum kiri kanan aku batal solat asyik tenung benda yg tegak dalam kain aku.

Engkau berani cubalah...

Berak Melayu

Aku basuh berak guna air,ada org sapu dengan tisu.Dua dua pun kaedah bersuci.Takde masalah.Yang jadi masalah bila tinggalkan tahik dalam lubang tahik,atau tahik dan air kencing bersepah dekat lubang tandas tanpa dicuci seperti yang MELAYU SELALU BUAT.
Jangan tengok orang tak basuh berak guna air tak pandai jaga kebersihan.Tandas kawan aku Cina lebih wangi dari surau Masjid Melayu.Bau kawan aku Cina yg berak tak basuh lebih wangi dari bau Melayu yang solat 5 kali.Takde orang suruh engkau cium jubur orang yang tak basuh berak guna air.

ITU BUKAN ISU.

Drama Melayu Banyak Kencing

Drama cinta omputeh biasanya touching
Drama cinta Melayu banyak kencing

Friday, 10 April 2015

Andartu

ANDARTU
Anak dara tua.Inilah gelaran yg merendahkan wanita Melayu.Suatu gelaran yg menghina wanita.INI AJARAN ISLAM ATAU MELAYU?
Bagi Melayu,hidup wanita terutamanya,hanya bahagia dan sempurna jika mereka berkahwin dan punya anak.Aku percaya ramai wanita yang inginkan kehidupan sebegitu.Tapi apakah mereka akan bahagia dengan lelaki Melayu yang pemalas dari semua segi?Basuh baju malas,kemas rumah malas,lipat baju malas,jaga anak malas,ajar anak malas,tukar lampin anak malas,buat air sendiri malas.Itu belum masuk bab perangai lain yg negatif.Apakah ANDARTU harus menamatkan zaman bujang mereka dgn lelaki sebegini?Tuhan Melayu berkata "LELAKI ADALAH PEMIMPIN BAGI KAUM WANITA". Mampukah engkau memimpin?

Kepada anak dara yang belum berkahwin,hiduplah dengan keyakinan bahawa kebahagiaan itu datang dari pemikiran yg positif dan keyakinan untuk mengejar impian anda.Dan jangan tunduk dengan kata kata dari spesis melayu disekeliling anda.

Sukan Melayu

Aku menyampah sebenarnya nak bercakap pasal sukan yg Melayu main terutama Bola.Aku geli.Melayu hanya pandai main bola kerandut dan bola puting tetek.Sukan tak akan berkembang jika otak tak berkembang.Buktinya depan mata engkau lah Melayu,takkan tak nampak.Sukan apa yg hebat dari dulu dan maintain hebat kat Msia?Kita ada dua orang bukan Melayu yg hebat tapi dah sampai hujung hujung.Mereka ni world level.Ada la sekor dua Melayu yg hebat,tapi benda tu macam kote.Tegang tak lama.Sebab apa?sebab takde management dari orang yg layak.Sukan ni bukan pasal bakat semata,tapi kena well manage.Ada sistem,strategi dan goal.Melayu mana ada benda ni semua.Pengurusan sukan bagi kat orang politik,org atas atas,org lemau yg ada hidden agenda.Main bola pun tak tau off side macamana.Lepas tu Melayu bahlol pergi penuhkan stadium menyokong sukan yg tak bermutu.So player yg haprak ni perasan ingat mereka bagus sbb ada 80 ribu org dtg tgk mereka main.Tapi bila lawan Oman kena balun 6-0.Zaman aku muda,player bola kerja bank,pukul 4 ptg turun training dgn minda untuk show off talent,satisfaction dan pride.Mereka boleh beat Korea atau Jepun.Level mereka Asia.Rabuan Pit pernah jadi pelari 100m terpantas Asia.Dia tu polis.Dulu family Sidek bangun subuh training anak beranak dgn cita cita utk jadi world class player.Sekarang Thailand pun tak mahu friendly match dgn Harimau Meloya sbb rugi masa lawan dengan kartun.Ni semua salah pemimpin sukan Melayu yang menguruskan sukan.Sebab otak tak berkembang,jgn harap sukan akan berkembang.

Thursday, 9 April 2015

Hantu Melayu

Engkau perasan tak?kalau movie Melayu,yang gemuk biasanya di ambik sebagai badut.Aksi kegemukan mereka akan ditertawa.Aksi makan for sure di pertontonkan.Kebanyakan orang gemuk diberi watak bodoh bodoh untuk jadi simbol lawak.Ada satu auntie ni,engkau semua kenal,aku pelik kenapa Melayu asyik gunakan dia sebagai hantu Melayu.Bagi aku itu suatu penghinaan.Takkan muka hantu Melayu asik asik macam tu je.Kreatif la skit.Orang lain tak layak jadi hantu ke?

Bukan ke perangai Melayu banyak yang lagi teruk dari hantu?

Masyarakat Lalat

Melayu ni masyarakat lalat.Bising dan seronok bila dapat hurung tahik.Dan mereka bawak penyakit pada orang sekeliling.LALU..pemimpin Melayu kerja mereka ialah mencipta tahik untuk lalat-lalat ini menghurungnya sepanjang masa supaya mereka lalai.Mereka mencipta tahik pelbagai jenis demi kelangsungan survival politik mereka.Ada tahik yang keluar di TV,ada tahik yang keluar di radio,ada tahik yang bertepek di akhbar,ada tahik yang bertepek di dewan dewan politik.Apabila terlalu lama menghurung tahik,lalat lalat ini sudah ketagih dgn aroma tahik.Akhirnya jika tanpa tahik pun mereka berperangai spt menghurung tahik.Bising tanpa sebab,bising tanpa tindakan.Akhirnya lalat ini sendiri terberak dan menghurung tahik mereka sendiri.Mereka ketagih tahik.Dan pemimpin Melayu yang mencipta tahik boleh bersara kerana lalat lalat itu sendiri sudah mencipta tahik tahik mereka sendiri untuk dihurung oleh mereka sendiri.

Macam tahik lalat ni semua.Puiiii!!

Anjing Makan Tahik

Melayu ni bukan faham sangat pasal seni politik.Mereka jarang berfikir.Mereka bangsa ceremonial yang suka bersorak sorai.Sekarang ada sorang mangkuk tua nyanyuk sedang serang sorang pemimpin mangkuk gemuk.Diwaktu yang sama mangkuk tua nyanyuk ni dulunya ada pembenci tegar dari golongan "Islamik" dan pemimpin mangkuk gemuk juga dibenci mereka kerana kepimpinan haprak yang boros.Sekarang golongan "Islamik" ini seronok tengok mangkuk tua nyanyok menyerang pemimpin mangkuk gemuk yg memang mereka benci .Mereka lupa mangkuk kedua duanya bergaduh bkn sebab nak selamatkan rakyat,mereka bergaduh sebab perebutan daulah dan punca punca ekonomi serta kuasa.Mereka bersilat untuk meletakkan proksi-proksi mereka,utk sediakan laluan ke persada kuasa.Melayu fikir mereka ada hero yg membela mereka.BODOH!!

Melayu boleh terlalai dengan fatamorgana yg dicipta oleh mangkuk tua nyanyok yg dulunya terkenal sbg penyangak no satu negara.Penyangak tetap penyangak.Kata Melayu,anjing jika tak dapat makan tahik,dihidu baunya pun cukup.

Mayat Sopan

Melayu kalau dengan mayat punyalah sopan,tapi dengan orang hidup sedawa depan depan mulut ternganga macam babi.

Melayu Lepas Tangan

Orang Melayu suka lepas tangan.Sikap ni aku rasa dah beratus tahun kot.Asalnya nampak benda kecik kecik je mcm Melayu tak tahu jaga kemudahan awam.Kita gelar vandalisme.Tapi tabiat tu namanya lepas tangan.Ketuk telefon,pecahkan lampu jalan,rosakkan tandas awam,rosakkan pintu tandas dll.Ini semua gejala lepas tangan,takde sifat tanggungjawab.Melayu pakai helmet sbb takut polis,bukan sayangkan kepala otak dia.Kalau takde polis dia tak mau pakai.Melayu ada sikap asal boleh.Maklumlah bangsa ulu.Budak Melayu plg ramai vandalisme.Aku perati dah lama.Bila besar dapat masuk kerja kerajaan,jadi staff gomen yg takde accountability(pertanggungjawaban).Melayu mcm ni senang makan suap.Kalau bekerja buat asal boleh.Duduk kat kaunter muka masam,muka hostile,asyik nak balik cepat dan tak boleh nak beradab langsung.Ni semua asal dari sikap lepas tangan.Tak suka bertanggungjawap dan takde pride dalam kerja.Tu sebab Melayu mewarisi kepimpinan yg haprak dan tak berguna.Mereka tak dapat nak membina nilai yg baik walaupun terhadap binatang sebab mereka sendiri kdg kdg lagi teruk dari binatang.

Kelas Neraka

Selagi jantan Melayu treat pompuan sbg warga kelas kedua,aku akan treat Melayu sebagai warga kelas Neraka.Jaga-jaga..

Melayu tahu ke?

Kalau engkau Melayu mengaku pengikut ajaran Islam,cuba tanya diri engkau,apa makna 3 surah simple ni,surah Al Fatihah,Al Nas dan Al Ikhlas?Apa huraiannya?Aku takut engkau sembang lebat tapi solat x faham makna Al Fatihah.Ujian ni engkau buat kat rumah,dalam bilik sorang sorang.Lepas tu baru engkau layak komen dlm page aku.

Buah Kerandut Melayu

Omputeh sibuk kembangkan buah fikiran,
Melayu sibuk kembangkan buah kerandut

Kitab Suci Melayu

Tak boleh tidak,Facebook dah jadi kitab suci Melayu.Pagi petang siang malam hadap FB.Tapi makin banyak dihadapnya FB,makin bengong.Sebabya penyedia page page bengong dan gossip pun banyak.Ada macam macam cerita hantu,gambar pelik,gambar eksiden,gossip artis,lawak lawak sampah.Dan mereka ada jutaan LIKE.Takde rasa bersalah ke Admin page yang bagi fans makan sampah?sptmana suratkhabar Melayu paling popular yg semuanya penuh sampah.Aku masih keliru apa kemahuan Melayu?

Suratkhabar Melayu

Dalam suratkhabar Melayu hari minggu ada sisipan cerita pasal artis.So hari minggu Melayu akan berborak pasal artis A kawin artis B,artis C cerai artis D,artis E pergi buat umrah,artis F kacau laki orang.Inilah santapan Melayu dihari minggu.Tengahari sikit nanti ada dalam TV pulak kisah kisah artis dan perangai buruk artis.Semua hidup Melayu bertumpu pada artis.

Suratkhabar omputeh takde pulak mcm ni.Semua ilmu je.Sapa yg lagi kafir?

Wednesday, 8 April 2015

Nampak Baik

Engkau perasan tak?Melayu suka nampak baik.Cuba perati perangai Melayu,betapa mereka hipokrit.Kalau dtg majlis bacaan Yassin,walaupun tak tau baca,mereka sanggup duduk pegang surah Yassin sambil mulut kumat kamit.Kalau tahlil,walaupun tak suka mereka tetap buat utk ambik hati dan x nampak takde ugama.Sama macam solat jenazah,walaupun tak tahu tapi yg penting nampak tahu dan nampak berugama.Melayu segan nak tolak jemputan bertahlil atau kenduri arwah sebab nanti dikata tak berugama.Lalu mereka pergi geleng geleng kepala berwirid tanpa jiwa.Cuma tunggu time makan je.Kalau anak anak tak pergi kelas fardu ain atau belajar mengaji,ada la yang mengata takde ugama.Seolah olah engkau kena buat apa masyarakat buat.

Tuesday, 7 April 2015

Lesen Masuk Syurga

Kerja Melayu yang takde keje.Pergi duk kira nombor 17 pulak.Orang kafir kira duit,engkau kira date.Apa bodoh Melayu ni..

Naik smua bulu roma aku ble bce...
tlg bce smpai abis....

Pelik tetapi benar~
Tragedi MH17
Ramadhan ke 17
Pesawat berusia 17 tahun
Penerbangan pertama : 17/7/1997
Penerbangan terakhir : 17/7/2014
# AlFatihah
: Kebetulan??
MH17
Penerbangan pertama : 17/7/1997
Penerbangan terakhir : 17/7/2014
Tahun 2014 tolak tahun 1997 : 17 tahun.
Ditembak Oleh SA 17 Missile.
Kenapa dgn angka 17 ? Something Allah nak
bagitahu .
Subuh 2 rakaat
Zohor 4 rakaat
Asar 4 rakaat
Maghrib 3 rakaat
Isyak 4 rakaat
=17 rakaat..
17.04.2015 hari JUMAAT!!
WEH TAKUT WEHH !! Tolong solat mulai dari
SEKARANG sebab dajjal sedang berusaha naik ke
bumi . Peringatan ,Bagitau semua orang . Ini bukti
asli . Sebelah negara kita , iaitu indonesia telah
mendengar suara dari paras laut seperti seekor
anjing menyalak . Itu tanda dajjal dah semakin
menghampiri Jangan biar mesej ini terbiar .
Sesame laa kita sebarkan untuk kebaikan kita
juga . #DapatPahala # MalaikatSedangMencatat
:)TOLONG LAH IKUT # copynpaste~~ TOLONG
BACA....Tv3 punya
Assalamualaikum, maaf
mengganggu. Saya
baru dapat
info. Tolong baca. Sory kalau
lambat sebar.
Sekitar
pukul 5.30 ba'da mahrib
mendapati
gempa dan
gerhana. Suatu bunyi ganjil
seperti
ngauman
raksasa
yang kedua kalinya di bawah
dasar dari
lautan
pasifik.
Menurut para ulama, itu suara
DAJJAL yg
berusaha naek
ke dunia. Oleh sebab itu, kita
sentiase tidak
berhenti
azan dan solat. Siape yg membace
ni
tolong
sebarkan
ke 20 org. Jangan dipermainkan.
Lillahita'ala.
Demi
allah. Ni amanah mu dalam wktu
12 jam.
Tak
dikirim.
Musibah berupa. Dibencikan
orang, sial
sampai
umur 48
tahun. Tak susah pun forward je.
Senang
kan. -
Qur'an
akn musnah - ka'bah akn rata dgn
tanah -
sangkkala akan
ditiup 2 kali Nabi MUHAMMAD
SAW telah
bersabda : "
brng siapa yg mengingatkan ini
kpd orang
lain,
akan Ku
buatkan tempat d surga bgi'a pd
hari
penghakiman
kelak" kita bisa kirim ribuan sms
mesra,
tapi
bila kirim
yg berkaitan dgn ibadah mesti
berpikir I
Love
nabi
Muhammad , Kirim Sms ini
Sebanyak Umur
Kamu skrng
2 jam Setelah itu kamu akan dpt
Kejutan yg
tak
Terduga,
Allah tau isi Hatimu.. # sy sebar
kerana
Allah..
Bukan
kerna kata2 y xbenar.. Tapi
kebenaran y
terselit.
In Sya Allah.. Allah lebih
mengetahui"

Perkauman Melayu

Kalau Melayu jumpa Melayu dlm banyak urusan,boleh je panggil "Abang" , tapi jumpa bangsa lain tak boleh panggil abang pulak. Perkauman ke?

Hukum Comolot

Ada kes artis comolot bini buat Melayu sentap.Bongok betul Melayu.Anak engkau tgk dalam tv bukan saja comolot tapi siap kolom lidah bagai.Yg tu kau tak sentap pulak?Comolot bini lagi baik sbg ekspressi sayang bini.Nanti cium mulut GRO engkau kata haram pulak.Dahlah Valentine pun haram,apa yang halalnya.Nak show sayang bini pun kena tunggu hukum.Slow la Melayu ni.Banyak sgt mkn belacan

Tuhan Mark Zuckerberg

Aku rasa tuhan Melayu bukan Allah,tapi Mark Zuckerberg.Tengoklah berapa ramai Melayu berdoa di Facebook.

Konon nak tunjuk baik ke apa?Tu yg melarat kat drama Melayu,bila berdoa mesti nak ckp kuat kuat.Tuhan pekak ke apa?

"alaaa,duit rakyat..abiskan je"

Engkau pernah tgk tak perangai Melayu bila guna harta kampeni?Mereka akan cakap , "alahh,kampeni punya..lenjan je". Ni lah perangai Melayu.Bila jadi pemimpin pun sama,perabih duit rakyat . "alaa,duit rakyat...guna sampai abis"

Haramjadah betul..